Кои сме ние?

В Какво Вярваме

Монтекристо Кофи Къмпани е бутикова пекарна за кафе, специализирана в печенето на висококачествени сортове кафе 100% Арабика, на малки партиди. Ние се водим от принципа, че не всички кафета са създанени равни. Кафетата, които предлагаме са с грантирано качество и произход и могат да бъдат лесно проследени до отделния производител (ферма, плантация, естейт или кооператив).

Превъзходното кафе започва с най-висококачествените зърна сурово кафе на сорта Арабика, наречени „зелено кафе“. Докато тероарът влияе на външния вид, вкуса и аромата на кафето, то степента на изпичане директно въздейства върху крайният вкус. Затова използваме пекарна за кафе, предназначена за печене на малки партиди, с прецизно оборудване за мониторинг на температурата и разчитаме на петте човешки сетива.

Ние печем и дегустираме кафето докато не създадем вкусов профил, който наистина показва качествата на самите зърна. На мнение сме, че нито един профил на печене не е универсален и затова постоянно варираме с променливата „температура/време“ на печене, докато не открием профила, който изкарва на преден план най-добрите характеристики на определено кафе. Нашата работа е процес на търсене на перфектната чаша кафе, а тя започва с перфектните зърна зелено кафе и продължава с майсторското им изпичане.

Нашата цел е постоянно да се стремим към съвършенство във всички аспекти на живота и бизнеса и да предложим на клиентите най-добрите зърна кафе изпечени до съвършенство за перфекната чаша кафе. Човек се учи цял живот и затова ние продължаваме да усъвършенстваме своите умения и да придобиваме нови познания в света на кафето.

Нашият Екип

Хората са много важна част от нашата работа и философията ни е да изграждаме стабилни взаимоотношения с клиенти и доставчици. Ние отдаваме голямо значение на връзките ни с производителите и доставчиците на кафе и винаги се стремим да изграждаме прозрачни и дългосрочни взаимоотношения.

Ние сме екип, напълно отдаден в намирането на най-добрите кафета в света (независимо къде се намират), печенето им до степени, които най-добре подчертават индивидуалните качества на самото кафе и предлагането на най-прясно изпечените кафета на клиентите ни.

Екипът ни е наистина уникален с разнобразни интереси, но обединени в страстта си към хубавото кафе! Ние живеем за кафето, за удоволствието, което клиентите ни изпитват от кафетата, които предлагаме.

За нас е чест да споделим нашия опит и знания с вас и се надяваме да се насладите на всяка една чаша от нашите кафета точно толкова, колкото и ние. Каним ви да се присъедините към нас в пътешествието ни в света на висококачествените кафета – т.нар. Специални кафета | Specialty Coffees | Cafés Especiales.

Нашите кафета