Header Image
Начало / Винаги прясно изпечено кафе

Винаги прясно изпечено кафе

Ние няма да изпечем дори и грам кафе, докато вие не го поръчате!

Колкото по-свежо е едно кафе, толкова е по-добър вкусът му. Ние от Монтекристо Кофи Къмпани искаме всяка чаша кафе да бъде истинско вкусово преживяване за вас!

Изпеченото кафе е нетрайна стока, точно както плодовете и зеленчуците или като гурме хляба който купувате. Кафето се намира в своя пик няколко дни след печене и точно това е моментът, в който искаме кафето ни да е във вашите ръце. Прясно изпечените зърна кафе се опаковат веднага след като са изпечени, така че вие да можете да се насладите на цялото им богатството от вкусове и аромати. Ние ще направим всичко каквото е необходимо за да сме сигурни, че всяка чаша кафе Монтекристо е винаги перфектна и ваша да се насладите. Ние сме посветени на тази цел.

Какво е да сме различни!

Малки партиди, изпечени от експертни ръце – това е единственият начин за постигане на нашите отличителни профили на печене. Много от големите фирми използват компютри за да контролират печенето на кафе. За нас печенето на кафе е изкуство, занаят и нашият Роустмастър (майстор пекар) пече кафето като използва всичките си пет сетива за да постигне перфектния роуст, защото компютрите не могат да видят, помиришат и чуят качеството на перфекното кафе.

Кафето, което поръчвате днес онлайн ще бъде изпечено и изпратено към вас на следващия работен ден. При нас, кафето не седи наоколо за да отлежава преди да бъде опаковано, или да чака в склада докато не бъде поръчано от клиент. Ние измерваме свежестта в часове и дни, а не в седмици и месеци както други фирми практикуват! По-конкретно, необходим ни е един час – това е времето, за което ние ще изпечем кафето ви и прясно изпечените зърна ще бъдат опаковани и готови да бъдат изпратени към вас. Излагането на въздух, светлина и влага намалява вкусовите качества на самото кафе, дори когато то е запечатано в опаковкa. Затова ние ще направим всичко възможно вие да получите кафето веднага след като е изпечено и заедно с всичките му аромати и вкусови качества непокътнати. Това е което ни прави различни от всички останали и затова клиентите ни предпочитат!

Постигането на това обещание означава нашия Роустмастър да започва работа рано сутринта, за да може внимателно да изпече на малки партиди всички поръчани количества кафе от предишния ден. След това към него се присъединява останалата част от екипа ни и всяка една партида прясно изпечено кафе се дегустира за перфектна консистенция. След като се убедим, че кафето отговаря на нашите високи стандарти за качество, кафето се одобрява за изпращане към клиента. Ние опаковаме прясно изпечените зърна веднага, като премахваме всичкия кислород преди да запечатаме опаковката. Кафето, което е изпечено на сутринта е вече на път към вас до края на деня и обикновено вие ще го получите в рамките на 24-72 часа след изпичането му.

Съвършенството си заслужава да бъде запазено

Кафетата, които предлагаме са винаги в своята абсолютна свежест когато ги получите. Но ако някога имате съмнения за някое от кафетата, тогава проверете за следните признаци:

Аромат – ароматът трябва да бъде изключително силен когато отворите опаковката.

Свежест – когато пресни зърна кафе се смелят и залеят с гореща вода, те обазуват пяна от мехурчета (bloom), което е един от показателите за свежест на кафето.

Вкус – кафето трябва да има комплексен и оживен вкус.

Също така има и някои стъпки, които бихте могли да предприемете, за да запазите кафето си свежо у дома. На първо място, не забравяйте, че кафето на зърна запазва своята свежест по-добре от смляното кафе. Затова е най-добре да купувате кафе на зърна и да го меляте вкъщи. Смеляйте толкова кафе, колкото ще използвате на момента. Препоръчваме ви да купувате кафе в малки количества (на седмична база, ако е възможно) – по този начин ще сте сигурни, че ще започнете седмицата с най-прясно изпеченото и ароматно кафе на зърна.

Препоръчваме ви, когато получите кафето да го прехвърлите в непрозрачен херметичен контейMCC-guarantee-freshnessнер и да го съхранявате на хладно и сухо място (но не в хладилник или фризер). Смеляйте само толкова кафе, колкото очаквате да използвате в рамките на 30 минути – по този начин кафето ще освободи своите ароматни нюанси в момента когато сте готови да го изпиете с наслада. Претоплянето на кафе или оставянето му в кафеварката дава един обгорен, застоял вкус. Пресните зърна кафе заслужават да бъдат сервирани само под формата на прясно сварено кафе (независимо от начина на приготвяне – еспресо, френска преса, филтрация, т.н.).

За да получите най-ароматната чаша кафе (дали ще бъде еспресо, филтрация, или Френска преса), трябва да имате прясно изпечено кафе. Безспорна истина е, че никое кафе не е прясно ако не е прясно изпечено като нашите кафета! Ние печем всяка една партида кафе само при поръчка и няма място за съмнение относно свежестта на кафетата които предлагаме.

Нашите кафета

Top