Винаги прясно изпечено кафе

Ние няма да изпечем дори и грам кафе, докато вие не го поръчате!

MCC-guarantee-freshnessКолкото по-свежо е едно кафе, толкова е по-добър вкусът му. Ние от Монтекристо Кофи Къмпани искаме всяка чаша кафе да бъде истинско вкусово преживяване за вас!

Изпеченото кафе е нетрайна стока, точно както плодовете и зеленчуците или като гурме хляба който купувате. Кафето се намира в своя пик няколко дни след печене и точно това е моментът, в който искаме кафето ни да е във вашите ръце. Прясно изпечените зърна кафе се опаковат веднага след като са изпечени, така че вие да можете да се насладите на цялото им богатството от вкусове и аромати. Ние ще направим всичко каквото е необходимо за да сме сигурни, че всяка чаша кафе Монтекристо е винаги перфектна и ваша да се насладите. Ние сме посветени на тази цел.

Какво е да сме различни!

Малки партиди, изпечени от експертни ръце – това е единственият начин за постигане на нашите отличителни профили на печене. Много от големите фирми използват компютри за да контролират печенето на кафе. За нас печенето на кафе е изкуство, занаят и нашият Роустмастър (майстор пекар) пече кафето като използва всичките си пет сетива за да постигне перфектния роуст, защото компютрите не могат да видят, помиришат и чуят качеството на перфекното кафе.

Кафето, което поръчвате днес онлайн ще бъде изпратено към вас в рамките на 24 часа след изпичане. При нас, кафето не седи наоколо за да отлежава преди да бъде опаковано, или да чака в склада докато не бъде поръчано от клиент. Ние измерваме свежестта в часове и дни, а не в седмици и месеци както други фирми практикуват! По-конкретно, необходим ни е един час – това е времето, за което ние ще изпечем кафето ви и прясно изпечените зърна ще бъдат опаковани и готови да бъдат изпратени към вас. Излагането на въздух, светлина и влага намалява вкусовите качества на самото кафе, дори когато то е запечатано в опаковкa. Затова ние ще направим всичко възможно вие да получите кафето веднага след като е изпечено и заедно с всичките му аромати и вкусови качества непокътнати. Това е което ни прави различни от всички останали и затова клиентите ни предпочитат!

Съвършенството си заслужава да бъде запазено

Кафетата, които предлагаме са винаги в своята абсолютна свежест когато ги получите. Но ако някога имате съмнения за някое от кафетата, тогава проверете за следните признаци:

Аромат – ароматът трябва да бъде изключително силен когато отворите опаковката.

Свежест – когато пресни зърна кафе се смелят и залеят с гореща вода, те обазуват пяна от мехурчета (т.нар. „цъфтеж“, или „blooming“), което е един от показателите за свежест на кафето.

Вкус – кафето трябва да има комплексен и оживен вкус.

Също така има и някои стъпки, които бихте могли да предприемете, за да запазите кафето си свежо у дома. На първо място, не забравяйте, че кафето на зърна запазва своята свежест по-добре от смляното кафе. Затова е най-добре да купувате кафе на зърна и да го меляте вкъщи. Смеляйте толкова кафе, колкото ще използвате на момента. Препоръчваме ви да купувате кафе в малки количества (на седмична база, ако е възможно) – по този начин ще сте сигурни, че ще започнете седмицата с най-прясно изпеченото и ароматно кафе на зърна.

Препоръчваме ви, когато получите кафето да го прехвърлите в непрозрачен херметичен контейнер и да го съхранявате на хладно и сухо място (но не в хладилник или фризер). Смеляйте само толкова кафе, колкото очаквате да използвате в рамките на 30 минути – по този начин кафето ще освободи своите ароматни нюанси в момента когато сте готови да го изпиете с наслада. Претоплянето на кафе или оставянето му в кафеварката дава един обгорен, застоял вкус. Пресните зърна кафе заслужават да бъдат сервирани само под формата на прясно сварено кафе (независимо от начина на приготвяне – еспресо, френска преса, филтрация, т.н.).

За да получите най-ароматната чаша кафе (дали ще бъде еспресо, филтрация, или Френска преса), трябва да имате прясно изпечено кафе. Безспорна истина е, че никое кафе не е прясно ако не е прясно изпечено като нашите кафета! Ние печем всяка една партида кафе само при поръчка и няма място за съмнение относно свежестта на кафетата които предлагаме.

Нашите кафета