ЕТИОПИЯ Кочере Коре

(4 клиентски отзива)

18.95 лв.

След малко повече от година отсъствие, Кочере Коре се завърна! Тази година, мокро-обработените партидите от Кочере Коре ни впечатлиха и се спряхме на партида # 31, която е обработена в станцията Боджи.

Тази партида се отличава с плодова и флорална сложност, като същевременно остава сладка и добре балансирана. Прекрасни жасминови нотки, следвадни от лека сладост в аромата. Когато се отпие, откриваме комплексен вкус с нотки на жасмин, жълти костилкови плодове (като праскова, кайсия), сладко/добре узряло манго, цитрусови плодове (като лимон, лайм, фин бергамот), шоколад, какаови зърна и черен чай, който прекрасно допълва плодовите вкусове и придава на кафето един приятен, изчистен и продължителен послевкус.

В зависимост от начина на приготвяне (филтрация, френска преса, аеропреса или еспресо) и съотношението кафе към вода, някои нотки може да бъдат по-силно изразени от други, но това е магията на кафето и се чувствайте свободни да експериментирате 🙂

Продукт: Кафе на зърна

В момента този артикул не е наличен.

Описание

ETHIOPIA KOCHERE KORE | BOJI WASHING STATION

Произход: Етиопия

Регион: зона Гедео, Иргачеф, Кочере, Коре кебеле;

Производител: индивидуални малки фамилни ферми/градини, разположени в и около Коре кебеле, обработено в станция Боджи;

GPS координати: 6°02’06.5″N 38°09’41.5″E

Надморска височина: 1,795 – 1,950 м.н.в.

Партида # 31 – Кочере Коре

Сорт: 100% Арабика | Местни наследствени сортове (Wolisho, Kurume, Dega); селекции JARC;

Процес на обработка: Мокър метод (с отстраняване на плода и ферментация), изсушаване на слънце върху африкански легла.

Вкусов профил:

Аромат – сладък, жасмин;

Тяло – кремообразно;

Вкус – комплексен вкус с нотки на жасмин, (тъмен) шоколад, натрушени сурови какаови зърна, жълти костилкови плодове (като праскова, кайсия), сладко/добре узряло манго, цитрусови плодове (като лимон, лайм, фин бергамот), черен чай, карамел, кафява захар, мед;

Послевкус – продължителен, сладък с цветни нотки и балансирана, сладка цитрусова киселинност. Когато напитката изстине, се усещат приятни цветни/билкови нотки.

Нужно е да се отбележи, че поради особеностите на амхарският език, понякога имената на градове и региони в Етиопия може да се изписват по различен начин, когато се използва латинската азбука (напр., Yirgacheffe, Yirga Chefe, Kore/Qore, т.н.). Същото се отнася и за местните наследствени сортове – Welichu/Wolishu, Kudhumi/Kurume, т.н.. За момента няма единен стандард при изписването с латински букви на имената на градове/региони и/или местни наследствени сортове. 

Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

График за печене

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
    • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
    • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06

4 отзива за ЕТИОПИЯ Кочере Коре

  1. Станислав Добрев (потвърден клиент)

    Превъзходен вкус и аромат!
    Препоръчвам! 🙂

  2. sabkova (потвърден клиент)

    Великолепно кафе! Ставам Ваш верен почитател.

  3. topyz.70 (потвърден клиент)

    Прясно изпечено с превъзходен вкус и аромат. Любителите на кафето трябва задължително да го пробват

  4. simstroi (потвърден клиент)

    Много добре балансирани вкусове и аромати. Супер е!

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.