ИНДОНЕЗИЯ Суматра Керинчи | Партида # 34 Honey

23.95 лв.

Тази партида специално кафе е обработена чрез метода Honey и идва от малки фамилни ферми, разположени в местността Гунунг Туджу, в подножието на вулкана Керинчи. Най-често кафетата от Суматра се свързват с традиционният метод на обработка „Giling Basah“, който изкарва на преден план земните вкусове, но след като пробвахме мострите от таза партида, обработена чрез метода хъни (Honey), решихме веднага да я вземем.

Това кафе ни впечатли със своята комплексност, където плодовите вкусове се балансират прекрасно с билкови нюанси, като обобщено може да се каже, че това кафе е една великолепна плодово-билкова инфузия с доминиращи нотки на костилкови плодове като праскова, слива и череша (когато кафето започне да изстива), грейпфрут, млечен шоколад, кедър и фин кардамон, подкрепени от сладък бадем, градински чай, карамел, мед и фини нотки на портокалово масло. Кафето оставя продължителен послевкус с нотки на кафяви подправки, следвани/подкрепени от бадем и кедър. Очаквайте плътно тяло и умерена/елегантна цитрусова киселинност със сочна сладост на грейпфрут. Прекрасно кафе, както за филтрация, така и за еспресо.

В зависимост от начина на приготвяне (филтрация, френска преса, аеропреса или еспресо) и съотношението кафе към вода, някои нотки може да бъдат по-силно изразени от други, но това е магията на кафето и се чувствайте свободни да експериментирате 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Описание

INDONESIA Sumatra | Kerinci Honey


Произход: Индонезия

Регион: о-в Суматра, провинция Ямби, Керинчи, Гунунг Туджу;

Производител: Керинчи Барока Берсама;

Партида # 034

Ферма/и: 320 малки фамилни ферми, разположени в местността Гунунг Туджу, които са част от фермерската кафе-асоциация Керинчи Барока Берсама;

    • Надморска височина: 1,400 – 1,700 м.н.в.
    • Класификация: малки фамилни ферми
    • Средна площ: 0.5 до 2 хектара, засадени с около 2,300 кафеени дръвчета на хектар;
    • Почва: планината Керинчи е активен стратовулкан и изригванията през годините са допринесли за създаването на дълбоки запаси от плодородна вулканична глинеста почва;

Сорт Арабиа: Andungsari, Jember (S-795), Gayo;

Процес на обработка: Honey/полу-сух метод (с частично отстраняване на плода). През последните години, производителите на кафе на остров Суматра започнаха да експериментират с методи за обработка, различни от традиционният Giling Basah. Тази партида е обработена чрез метода Honey, като плодът е частично остранен, без да се използва вода и след това пергаментното кафе с остатъчният плод е оставено да изсъхне върху маси за сушене (тип “африканско легло”) в продължение на 20 дни. Масите за сушене са разположени в слънчеви сушилни (т.нар. “тунели за сушене”), който осигуряват около 80% сянка и предпазват пергаментното кафе от дъжд, сутрешна роса и силното слънце през горещите часове. Когато пергаментното кафе изсъхне до желаното ново, пергамента се олющва и зеленото кафе се сортира на ръка.

Клас/Качество: 1, Specialty

SCA score: 86.0

Степен на изпичане: City/City+

  • Профил: създаден от А. Маринов
    • Drying Stage: 48.00%
    • Maillard Stage: 37.60%
    • Development Stage: 14.40%
  • Пекарна: Барабанна пекарна за кафе, с модифицирана въздушна система за по-добър контрол при преминаване от кондуктивен към конвективен топлообмен.

Вкусов профил:


Аромат – наситен, плодово-билкова инфузия, фина пикантност;

Тяло – плътно, плюшено;

Вкус – комплексен с нотки на зряла праскова, слива, череша, грейпфрут, млечен шоколад, карадамон и кедър, подкрепени от бадем, градински чай, карамел, мед и фини нотки на портокалово масло (когато започне да изстива);

Послевкус – продължителен с нотки на кафяви подправки, бадем и кедър; умерена/елегантна цитрусова киселинност със сочна грейпрутова сладост.

Вкусовият профил се базира на впечатления от къпинг (SCA protocol) и различни начини на приготвяне/екстракция!


Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

График за печене

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
    • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
    • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.