Папуа Нова Гвинея | Сигри Естейт

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

PAPUA NEW GUINEA | SIGRI ESTATE

Най-добрите кафета на Папуа Нова Гвинея идват от плантацията Sigri, която е разположена в Уаги Вали където климат, почва и надморска височина се комбинират за да създадат идеалните условия за отглеждането на това великолепно кафе.

Нашето кафе Sigri Estate се откроява със своя аромат на подправки и флорален, плътен вкус. Общият профил се допълва чудесно с деликатна киселинност и приятен, нежен завършек. Истинска наслада за специалните моменти.

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Произход: Папуа Нова Гвинея MCC-guarantee-freshness

Регион: Уаги Вали, Западни възвишения

Производител: Сигри Естейт | Sigri Estate

Надморска височина: 1,550 – 1,600 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Arusha, Typica

Процес на обработка: Мокър метод, сушене на слънце, сортиране на ръка

Вкусов профил:

Аромат – цветя и подправки

Тяло – пълно

Вкус – изчистен, естествено сладък вкус с нотки на подравки

Послевкус – освежаваща киселинност с приятен, нежен завършек

Сертификат: Rainforest Alliance  RFA

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Благодарение на идеалните условия за отглеждане и интензивен контрол на качеството, Sigri Estate произвеждa едни от най-добрите арабики в Папуа-Нова Гвинея. Кафеените плодове се берат на ръка, като внимателно се проверяват на място за еднаквост и зрялост на плода.

Плодовете се обработват още същият ден, като ферментацията се извършва в продължение на три дни. За разлика от повечето други производители, процесът на обработка в Sigri Estate завършва с напълното потапяне на кафето във вода за още един ден. Сушенето на слънце допълнително подобрява кафето и за разлика от много други производители, всички кафета произведени в Sigri Estate са 100% изсушени на слънце.

След изсушаването се преминава към внимателно обработване, олющване, класификация и сортиране на ръка. Едно последно сортиране на ръка преди кафето да бъде опаковано, води до най-доброто зелено кафе с което Sigri Estate са известни.

PNG Sigri
Този папагал, кацнал на кафеено дърво, е един от 90-те вида птици които могат да се видат в плантацията Сигри.

Всичките кафеени дървета в плантацията са Арабика от сортовете Arusha и Typica, които произвеждат по-фино кафе от останалите сортове в Папуа Нова Гвинея. Собствениците на Sigri Estate винаги са били привърженици на отглеждането на кафе под сянката на тропическите дървета, защото сянката насърчава развитието на фауната която спомага за дезинсекцията и има предимства за околната среда. В плантацията Sigri, строгите правила за защита на фауната създават убежище за много от застрашените видове птици.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.