Кения Аукционен Лот

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

KENYA AUCTION LOT

Профилът на Кенийските кафета е много уникален и ясно се отличава от всички други кафета. Интензивна цитрусова яркост по цялото протежение на небцето и нотки на ванилия и бергамот се сливат с комплексни винени/плодови вкусове.

Кафета, които представяме в програмата Kenya Auction Lot въплъщават тази търсена комбинация от вкусове.

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Произход: КенияMCC-guarantee-freshness

Регион: Подбрани райони в централна и източна Кения

Производител: Кооперативи и самостоятелни плантации/естейтс

Надморска височина: 1,550 – 1,700 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Typica, SL28, SL34

Процес на обработка: Напълно измити кафета с прясна вода от изворите в региона и след това изсушени на слънце върху повдигнати африкански легла.

Вкусов профил: 

Аромат – цитрус, плодов

Тяло – средно тяло

Вкус – цитрус, лимонена кора, нотки на ванилия и бергамот

Послевкус – приятна, освежаваща киселинност.

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Кения е известна със своята мрежа от добре организирани кафе кооперативи. Тази организирана система води до едно забележително постоянство в методите за отглеждане, обработване, и продаване на зеленото кафе на аукцион. В страната съществува цяла мрежа от производители, по-голямата част от които са малки фермери. Топографията на високопланинските плата в големите кенийските региони за кафе, комбинирани с киселинна почва, осигурява отлични условия за отглеждане на кафе Арабика.

Всяко Кенийско кафе се класифицира основно по размер на кафееното зърно веднага след обработката (колкото по-големи са зърната, толкова по-висок е класът на кафето; т.е. „размер 18“ означава зърната да не могат да преминат през сито с отвори, които са 18/64 от инча). След това кафето се изпраща за продажба на седмичния аукцион на борсата за кафе в Найроби (Nairobi Coffee Exchange).

Създадена преди повече от 100 години, борсата за кафе в Кения е крайната меритокрация в търговията със зелено кафе, където най-високите цени се дават за най-изисканите партиди зелено кафе. Много хора казват, че Кенийското кафе е най-доброто кафе което съществува и ние сме напълно съгласни с това.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.