РУАНДА Кабуга

(3 клиентски отзива)

15.95 лв.

Тази партида натурален червен Бурбон идва от станцията Кабуга, която е разположена в сектора Карамби на региона Нямашеке. Надморската височина започва от 1,700 и се простира до 2,000 метра, което прави фермите, доставящи кафе в Кабуга, едни от най-високо разположените в Руанда.

В чашката ще откриете сладък аромат и комплексен вкус с нотки на тъмен шоколад, сушени плодове, ванилия, бери и цитрусови плодове; плътно тяло, продължителен послевкус и елегантна винена киселинност.

Въпреки, че става великолепно еспресо от това специално кафе, ние ви препоръчваме да го пробвате на филтрация и/или френска преса за да откриете пълният му вкусов профил 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

RWANDA Kabuga CWS

Произход: Руанда

Регион: Западна провинция, Нямашеке, Карамби, Кабуга

Производител: 1,009 малки фермери, обработено в станция Кабуга | Baho Coffee Co.

GPS координати: 2°19’18″S, 29°13’34″E

Надморска височина: 1,710 – 1,960 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Red Bourbon

Процес на обработка: Натурален метод, изсушаване върху африкански легла за 56 дни

Вкусов профил:

 

Аромат – сладък;

Тяло – плътно, кремообразно;

Вкус – комплексен, тъмен шоколад, сушени плодове, ванилия, бери/ягода, червен портокал, лимон, флорални нотки/черен чай;

Послевкус – продължителен, сладък и кремав, с елегантна плодова/винена киселинност.

 

 

Известна като “земя на хиляда хълмове”, Руанда със сигурност има перфектната топография и климат за отглеждане на великолепно кафе. След геноцида в средата на 90-те, страната и населението намериха надежда в кафето. Днес около 400,000 семейства в Руанда изкарват прехраната си от производството на кафе.

Повечето земеделски производители отделят малки парцели от земята си за отглеждане на кафе – обикновено около 250 кафеени дръвчета, които са засадени заедно с други хранителни култури като царевица и картофи. Въпреки малкия си размер, за мнозина отглеждането на кафе си остава основния източник на доходи през годината.

При средна площ от 0,25 хектара отделени за производство на кафе, правителството осъзнава доста отрано, че страната не може да произвежда обеми и насочват усилията си към програми за подобряване на качеството и обработката на кафе. Те инвестираха в разработването на мрежа от комунални станции за обработване на кафе, които да обработват микро-партидите на фермите от околността. Това политическо решение води до положителен резултат – въпреки сравнително малкото производство, Руанда придоби репутация на световната сцена като производител на специални кафета.

Региона Нямашеке е разположен в западната част на Руанда, по протежение на езерото Киву, където условията за отглеждане на кафе са оптимални. Този регион има всичко необходимо за производството на едни от най-добрите кафета – надморска височина, плодородна вулканична почва и благоприятни валежи, и неслучайно този регион има най-високата концентрация на станции за обработване на кафе в цяла Руанда.

Емануел Русарита основава Бахо Кофи Къмпани в началото на 2000 год. Изборът му на име означава много за месното население – в Руанда, “Бахо” е много често срещана дума, която се използва за да се утешат приятели и семейство, преминаващи през трудни моменти. Идвайки от семейство с корени в кафето, той създава своята компания на философията: “чрез кафе хората от различни култури стават една общност”. Baho Coffee работи със станции от цялата страна и има силни връзки с местните производители.

Тази партида натурален Бурбон идва от станцията Кабуга, която се намира в сектора Карамби на региона Нямашеке. Надморската височина започва от 1,700 и се простира до 2,000 метра надморска височина, което прави фермите, доставящи кафе в Кабуга, едни от най-високо разположените в Руанда.

След като кафеените черешки се доставят в станцията, те преминават през строг процес на сортиране. Първо, преминават през флотационни канали, където се премахват всички черешки с по-ниско качество/плътност. След това специално обучени служители проверяват кафеените черешки за наличие на визуални дефекти. След сортиране и изплакване черешките отиват направо към повдигнатите африкански легла, където се разстелат на много тънък слой, за да осигури равномерно изсъхване. Докато обикновенно са необходими около 3 седмици за сушене, тази партида натурално кафе е изсушена в продължение на 56 дни.

Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

График за печене

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

Неделя – поръчки, получени до 08:00ч в неделя, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 08:00ч в неделя, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

Вторник – поръчки, получени до 08:00ч във вторник, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в сряда. Поръчки, получени след 08:00ч във вторник, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

Четвъртък – поръчки, получени до 08:00ч в четвъртък, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в петък. Поръчки, получени след 08:00ч в четвъртък, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

v2020-08-25

Доставка

ВАЖНО: Великден и майски празници 2021 – във връзка с предстоящите празници Ви информираме за работното време на Спиди:

 • 30.04.2021 г. (петък) – половин работен ден. Вземат се пратки със срок на доставка 05.05.2021 г.
 • 01.05.2021 г. (събота) – почивен ден.
 • 02.05.2021 г. (неделя) – почивен ден.
 • 03.05.2021 г. (понеделник) – почивен ден.
 • 04.05.2021 г. (вторник) – почивен ден. В офисите с обозначено работно време в почивни дни за клиенти с готови товарителници ще се приемат пратки.
 • 06.05.2021 г. (четвъртък) – работен ден.
 • 22.05.2021 г. (събота) – половин работен ден. Вземат се пратки със срок на доставка 25.05.2021 г.
 • 23.05.2021 г. (неделя) – почивен ден.
 • 24.05.2021 г. (понеделник) – почивен ден. 

 

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ. 

От 20.03.2020 Спиди въведе нова мярка за повишаване на общата ни безопасност при доставка на пратки. Всички пратки, които са изпратени до адрес, но не могат да бъдат доставени поради отсъствие на получателя, ще бъдат пренасочени към най-близкия офис на Спиди за получаване в следващия работен ден.

Моля имайте предвид, че от 01.11.2018, куриерска фирма Спиди промениха условията и цените за доставка на пратки до адрес в събота и ще въведат фиксирана надбавка от 3.50 лв. За пратки, адресирани за получаване от офис на Спиди надбавка за доставка в събота не се начислява:

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

 • Всяка поръчка на стойност над 30.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
 • За всяка поръчка на стойност до 30.00 лв. се заплаща фиксирана цена от 5.оо лв за доставка до адрес (понеделник – петък) или 3.50лв за доставка до офис на СПИДИ (важи за цялата страна);
 • Фиксиран час за доставка: +3.00 лв. (услугата се предлага само за градове с офиси на Спиди, като фиксирания час не може да бъде по-рано от 10:30 часа и не може да бъде по-късно от 17:30 часа.
 • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма “Спиди”:

 • за гр.София: до 1 работен ден;
 • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят посредством служител на фирма „Монтекристо Кофи Къмпани“ ООД или чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час. Ако Вие желаете поръчката да бъде доставена в точен час и ден, допълнителните разходи за доставка ще са за Ваша сметка.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

3 отзива за РУАНДА Кабуга

 1. lilia_stoickova (потвърден клиент)

  Това е едно от кафетата с прекрасен и уникален аромат. Благодаря за преживяването!

 2. Десислава Петкова (потвърден клиент)

  Това е първият ми досег до специалните кафета. Ще остане незабравим. Благодаря ви!

 3. Десислава Петкова (потвърден клиент)

  Това е първият ми досег до специалните кафета. Направихте го незабравим. Благодаря ви!

Добавяне на отзив

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.