ТАНЗАНИЯ Мондул Естейт

16.95 лв.

Тази партида натурално кафе идва от имението Мондул, което е разположено в подножието на планината Мондули, Аруша. Съставена от сортовете Kent и Blue Mountain, тази микро-партида има сладък, подчертан шоколадов аромат, кремообразно тяло и приятна цитрусова (портокалова) киселинност. Комплексеният вкус с нотки на сушени плодове, бери, лешник, шоколад, ванилия и мед оставят продължителен, сладък и кремообразен послевкус.

Въпреки, че става великолепно еспресо от това специално кафе, ние ви препоръчваме да го пробвате на филтрация и/или френска преса за да откриете пълният му вкусов профил 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

Изчистване

Описание

TANZANIA MONDUL ESTATE

NATURAL MICRO-LOT

Произход: ТанзанияMCC-guarantee-freshness

Регион: Аруша, Мондули, с.Меандет

Производител: Мондул Естейт

GPS координати: 3°18’00″S, 36°29’56″E

Надморска височина: 1,600 – 1,800 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Blue Mountain, Kent

Процес на обработка: Натурален метод, изсушаване върху африкански легла

Вкусов профил: 

 

 

Аромат – сладък, шоколадов; флорален;

Тяло – кремообразно, изчистено

Вкус – комплексен с нотки на сушени плодове, бери/къпина, лешник, шоколад, ванилия, кафява захар/медена сладост;

Послевкус – продължителен, сладък и кремав, с приятна портокалова киселинност;

 

 

Отглеждането на кафе в Танзания започва през 1898 год., като първите кафеени дръвчета са засадени в меснотите около град Моши, в подножието на планината Килиманджаро. Днес, северните региони Килиманджаро и Аруша (в подножието на планината Меру), както и южния регион Мбея продължават да произвеждат едни от най-качествените кафета в Танзания. Докато по-голямата част (около 90%) от танзанийското кафе се произвежда от малки ферми, в северните региони на страната преобладават големите имения, които са собственост на европейски фамилии – Мондул, Бурка, Нгила, Лямунгу, др.

Имението Мондул е разположено по склоновете на планината Мондули, Аруша. То е основано през 1931 год. от граф Виторио Давико, който се премества със семейството си от Етиопия и донася етиопски сортове кафе. През 2007 год., имението е придобито от група инвеститори, които също така притежават и управляват Бурка Кофи Естейтс (477 хектара).

Уникалното местоположение на Мондул Естейт осигурява перфектните условия за отглеждането на висококачествени кафета/specialty coffees – надморската височина е между 1,600 – 1,800 метра, а богатите вулканичните почви и изобилието на вода правят това място идеално за производството на специално кафе.

От общо 511-те хектара на Мондул Естей, само 230 хектара са засадени с кафе, предимно със сортовете Blue Mountain, Kent, Bourbon, N39 и KP423. Имението разполага с едни от най-модерните машини за обработка на кафе в Танзания, а също така, имат собствена лаборатория и сертифициран Q-grader, който ежедневно дегустира партиди кафе по време на сезона за прибиране на реколтата.

Мондул Естейт е едно от малкото имения, където постояните работници и управата живеят на територията на имението. Почти всички работници са от племето Масаай, които от векове живеят в подножието на планината Мондули. По време на събиране на реколтата (юли – ноември), над 250 човека помагат в брането, обработката и сушенето на кафето.

Тази партида натурално кафе е съставена от сортовете Blue Mountain и Kent, които произлизат от сорта Типика. Преди да бъдат предадени за обработка, кафеените черешки се сортират на ръка, за да се отстранят наранените, неузрелите и/или презрели плодове. Приетите за обработка кафеени черешки преминават през гравитационен сепаратор, където се отстраняват тези, които са с по-ниска плътност и черешките се сортират по размер. След това те се изсушават на повдигнати африкански легла в продължение на 12 – 21 дни, в зависимост от времето.

При натурално обработените кафета, сушенето на кафеените черешки е деликатен процес, изискващ постоянен контрол. Кафеените черешки се обръщат често, за да се осигури равномерно изсушаване и да се избегне прекомерна ферментация. През нощта, кафеените черешки се покриват за да се предпазят от случаен дъжд и влага. Както при всички натурално обработени кафета, така при тази партида захарите и вкусовете от плода преминават в самите зърна и това придава сладост, както и наситени, плодови и флорални нотки в чашката.

След като кафеените черешки изсъхнат до оптималното съдържание на влага, те се изпращат в гр.Моши където изсъхналия плод и пергамента се олющват, и зеленото кафе се сортира по големина и внимателно се почиства на ръка. Накрая готовото зелено кафе се опакова в 60 кг. чували и се отправя към пристанищния град Дар Ес Салам за износ.

Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

График за печене

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

Неделя – поръчки, получени до 08:00ч в неделя, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 08:00ч в неделя, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

Вторник – поръчки, получени до 08:00ч във вторник, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в сряда. Поръчки, получени след 08:00ч във вторник, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

Четвъртък – поръчки, получени до 08:00ч в четвъртък, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в петък. Поръчки, получени след 08:00ч в четвъртък, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

v2020-08-25

Доставка

ВАЖНО: От 20.03.2020 Спиди въведе нова мярка за повишаване на общата ни безопасност при доставка на пратки. Всички пратки, които са изпратени до адрес, но не могат да бъдат доставени поради отсъствие на получателя, ще бъдат пренасочени към най-близкия офис на Спиди за получаване в следващия работен ден.

Монтекристо Кофи Къмпани работи с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на куриера.

Моля имайте предвид, че от 01.11.2018, куриерска фирма Спиди промениха условията и цените за доставка на пратки до адрес в събота и ще въведат фиксирана надбавка от 3.50 лв. За пратки, адресирани за получаване от офис на Спиди надбавка за доставка в събота не се начислява:

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 30.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност до 30.00 лв. се заплаща фиксирана цена от 5.оо лв за доставка до адрес или 3.50лв за доставка до офис на СПИДИ (важи за цялата страна);
  • Фиксиран час за доставка: +3.00 лв. (услугата се предлага само за градове с офиси на Спиди, като фиксирания час не може да бъде по-рано от 10:30 часа и не може да бъде по-късно от 17:30 часа.
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма “Спиди”:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят посредством служител на фирма „Монтекристо Кофи Къмпани“ ООД или чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час. Ако Вие желаете поръчката да бъде доставена в точен час и ден, допълнителните разходи за доставка ще са за Ваша сметка.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

Промоции - Декември 2020

В знак на благодарност, през месец Декември 2020 ще имате възможност да поръчате прясно изпечено кафе на промоциални цени, като използвате един от следните промоционални кодове:

10XMAS2020 – 10% отстъпка на поръчки с кафе над 30 лв.
15XMAS2020 – 15% отстъпка на поръчки с кафе над 50 лв.
20XMAS2020 – 20% отстъпка на поръчки с кафе над 75 лв.
30XMAS2020 – 30% отстъпка на поръчки с кафе над 100 лв.

  • Промоцията е валидна за периода от 00:00 ч. на 01.12.2002 до 23:59ч на 19.12.2020;
  • Отстъпките са валидни само за прясно изпечено кафе, като не може да се използва с други промоции и/или груги категории продукти.
  • Ако по някаква причина сте пропуснали да приложите промо-кода, обадете ни се и ние ще се погрижим да получите остъпката 🙂

Моля имайте предвид, че последен ден за печене за 2020 год. ще бъде 20.12.2020. Пекарната ни ще бъде затворена през коледните и новогодишни празници (21.12.2020 – 02.01.2021) и първият ни ден за печене след Нова Година ще бъде на 03.01.2021.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ТАНЗАНИЯ Мондул Естейт“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.