БРАЗИЛИЯ Фазенда Сеньор Никиньо | Жълт Бурбон

Тази партида натурален жълт Бурбон идва от Фазенда Сеньор Никиньо, която е разположена в микро-региона Кармо де Минас и е част от фермите на фамилията Перейра.

Сладко и изчистено, това специално бразилско кафе е с плътно тяло и заредено с карамелена сладост и нотки на сушени плодове, шоколад, пралина (карамелизирани ядки) и нектрина. Деликатната цитрусова киселинност и продължителният шоколадов послевкус осигуряват наслада от първата до последната глътка.

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

BRAZIL Fazenda Sr. Niquinho | NATURAL YELLOW BOURBON

Произход: БразилияMCC-guarantee-freshness

Регион: Минас Жерайс, Сера да Мантикейра, Кармо де Минас

Производител: Луиз Пауло Диаз Перейра Фило

Ферма: Фазенда Сеньор Никиньо | Fazanda Sr. Niquinho

GPS координати: 22°06’39.3″S 45°09’50.7″W

Надморска височина: 1.100 – 1,300 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Yellow Bourbon (Жълт Бурбон)

Процес на обработка: Натурален/сух метод, изсушаване на слънце върху африкански легла

Вкусов профил: 

Аромат – сладък, плодов;

Тяло – плътно, изчистено;

Вкус – комплексен, с нотки на сушени плодове, шоколад/какао, пралина, нектарина; подчертана сладост;

Послевкус – мека цитрусова киселинност и продължителен шоколадов завършек.

 

Голямата площ на Бразилия като страна, тропическото ѝ местоположение и разнообразния пейзаж се съчетават, за да създадат безброй микроклимати, които са идеални за производството на кафе арабика от най-висок клас. Кафето в Бразилия се отглежда както на стръмни склонове, така и на високи плата, като и при двата типа терени съществуват добре дефинирани сезони. Горещото и дъждовно лято преминава в перфектна прохладна суха зима, позволяваща равномерно узряване на кафеените черешки и създаваща комплексни вкусове в чашката.

Разположен в южната част Минас Жерайс, региона Сера да Мантикейра има вековна традиция в производството на висококачествена Арабика, а през последните години се е превърнал и в един от най-отличените региони в Бразилия (Cup of Excellence). През 2011 г, Мантикейра получи статут на „Защитено географско указание“ и „Защитено наименование за произход“, заради своята вековна традиция и световна репутация в отглеждането и обработването на специални кафета с много отличителен сензорен профил, известен с флорални и цитрусови нотки, плътно и кремообразно тяло, средно изразена лимонена киселинност и продължителен сладък послевкус. Това са едни великолепни кафета, които отразяват комбинацията от уникален тероар ​​и местно ноу-хау, с което фермерите непрекъснато се стремят към високи постижения. Сред общините в региона се открояват кафетата от Кармо де Минас, които година след година печелят награди в конкурса Cup of Excellence. По същия начин, по който региона Бургундия е важно име във френския свят на виното, Кармо де Минас се превърна в предпочитана от нас дестинация за бразилски кафета.

Тази партида натурален Жълт Бурбон идва от Фазенда Сеньор Никиньо, която е собственост на Луиз Пауло Диаз Перейра Фило. Луиз Пауло е четвърто поколение кафе-производител и след като завършва бизнес администрация, той се завръща в Кармо де Минас, за да работи в семейното наследство – фермите за кафе на фамилията Перейра. Като признание за успехите и кариерното развитие на Луиз Пауло, семейството му решава да му прехвърли собствеността на една от семейните ферми – Фазенда Сеньор Никиньо, която е кръстена в чест на дядо му. Разположена на надморска височина от 1,100 – 1,300 метра и средни годишни валежи от 1,250 – 1,400 мм., фермата има естествени гори, крайречни дървета и водни източници, които са напълно запазени. От общо 25 хектара обработваема площ, 18 хектара за засадени с кафе, а останалите са засадени с бананови палми и евкалиптови дървета. Голямата надморска височина благоприятства за по-бавното узряване на кафеените черешки и позволява селективно бране, които са основни фактори при производството на специални кафета.

Фазенда Сеньор Никиньо се намира в близост до други две ферми на фамилията Перейра (Fazenda Irmãs Pereira и Fazenda IP). За разлика от другите части на Бразилия, тук кафето продължава да се бере на ръка, като само узрелите плодове се берат. След беритбата, кафеените черешки се доставят в съседната семейна ферма – Фазенда Ирмас Перейра, където преминават през обработка чрез натуралния метод. Докато на други места се използват флотациони вани за сортиране, във фазенда Ирмас Перейра, кафеените черешки преминават през специална машина (без да имат контакт с вода), която премахва от партидата тези, които са с ниска плътност.

След сортиране, черешките се изсушават върху повдигнати африкански легла в продължение на 20-24 дни, в зависимост от времето. При натурално обработените кафета, сушенето на кафеените черешки е деликатен процес, изискващ постоянен контрол. Кафеените черешки се обръщат често, за да се осигури равномерно изсушаване. Както при всички натурално обработени кафета, така при тази партида натурален Жълт Бурбон захарите и вкусовете от плода преминават в самите зърна и това придава сладост, както и наситени, плодови и флорални нотки в чашката.

През 2014 год., Луиз Пауло се обединява с братовчед си Жак Перейра Карнейро и създават нов проект с акцент върху популяризирането на специални кафета от региона на Кармо де Минас и така се ражда CarmoCoffees. Заедно, те отговарят за 12-те ферми и 6 преработвателни станции на фамилията Перейра.

Сорта Жълт Бурбон (Bourbon xanthocarpa) е естествена кръстоска между сортовете червен Бурбон и Амарело де Ботакуто, който е класифициран като сорт Типика с жълти плодове. Сортът червен Бурбон е резултат от селективното кръстосване на диви сортове Йеменско кафе, с които френски ботанисти са експериментирали през 1708г. Новата кръстоска е била преместена в контролирани полета за отглеждане и размножаване на остров Бурбон, откъдето сорта получава и името си. Сортa Бурбон е ценен заради своя изключителен вкусов профил: сладък, сложен и деликатен – това е „Пино Ноарът“ сред кафетата.

След като кафето се пренася в Южна Америка, при разширеното култивиране в Бразилия, се появява жълт “мутант” с уникален вкусов профил. Фермерите в Бразилия изолират този сорт Бурбон, разширяват отглеждането му и кръщават сорта жълт Бурбон заради цвета на плодовете му.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.

От видеото ще научите повече за CarmoCoffees, региона и фермите, с които работят. За субтитри на английски, натиснете CC („Closed Captions/Subtitles“).

 

График за печене

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
    • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
    • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.