ГВАТЕМАЛА Лос Волканес

15.95 лв.

Тази партида е съставена от най-добрите кафета, произведени от ферми и малки производители от региона Антигуа, който включва района на Ciudad Vieja (старият град) и долината между величествените вулкани Agua (вода), Fuego (огън) и Acatenango. Тази вулкани са вдъхновление за името Los Volcanes.

В чашката ще усетите сладък аромат и комплексен вкус с нотки на тъмен шоколад, тропически плодове, карамел, нуга, черна череша, червен портокал; плътно, изчистено тяло, продължителен послевкус с нотки на лешник и шоколад, и балансирана плодова киселинност.

Въпреки, че става великолепно еспресо от това специално кафе, ние ви препоръчваме да го пробвате на филтрация и/или френска преса за да откриете пълният му вкусов профил 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

GUATEMALA Genuine Antigua Los Volcanes (# 36861)

Beneficio La Esperanza S.A. | CAMEC

Произход: ГватемалаMCC-guarantee-freshness

Регион: Сакатепекез, Антигуа Гватемала

Сертификат „Genuine Antigua“ № 36861

Производител: индивидуални малки фамилни ферми; обработено в Бенефисио Ла Есперанза С.А.

GPS координати: 14°32’09.7″N, 90°44’45.8″W

Надморска височина: 1,500 – 1,800 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Bourbon, Arabigo (Typica), Caturra

Процес на обработка: Мокър метод, изсушаване на слънце

Вкусов профил: 

Аромат – сладък, цвят от кафе

Тяло – плътно, изчистено

Вкус – тъмен шоколад, тропически плодове, карамел, нуга, черна череша, червен портокал;

Послевкус – продължителен, с нотки на лешник и шоколад, балансирана плодова киселинност

Името „Гватемала“ идва от древния език Нахуатъл и означава „място на много дървета“. През 1773 г., Йезуитските свещеници пренасят кафето в Гватемала и неслучайно, тази Латиноамериканска страна се е превърнала в източник на едни от най-фините кафета в света. С планини, издигащи се над 4000 метра надморска височина, високопланинските части на Гватемала са подходящи за отглеждане на кафе Арабика с широка гама от вкусове.

Антигуа e може би най-известният регион на Гватемала за отглеждане на кафе. Региона е характерен с богата вулканична почва, ниската влажност на въздуха, обилно слънце и прохладни нощи. Планинските части на региона Антигуа произвеждат едни от най-забележителните кафета на Гватемала. В превод от испански, Антигуа означава античен/древен и град Антигуа е наистина такъв. Градът е богат на барокови испански архитектурни и колониални наследствени обекти и потопен в местната култура на маите. Долината около град Антигуа (от която региона получава името си) е заобиколена от три вулкана: Agua, Fuego и Acatenango. От време на време, Fuego – един от трите активни вулкана на Гватемала – добавя свеж слой богата на минерали вулканична пепел към почвата на Антигуа. Вулканичната пемза в почвата задържа влагата, което помага да се компенсират на ниските валежи в Антигуа.

През 2000 год., региона Антигуа получава „Защитено наименование за произход“ под името „Genuine Antigua“. През същата година, производителите на кафе от региона Антигуа се обединяват и създават Asociación de Productores de Café Genuino Antigua (APCA), чиято основна цел е да сертифицира автентичността и качеството на всяко кафе, което е произведено в границите на региона Антигуа.

„Genuine Antigua Los Volcanes“ е марка, която представлява световноизвестния кафе-регион Антигуа и е стандарт за качество в света на кафето от 1952 год. Тази партида е съставена от най-добрите кафета, произведени от ферми и малки производители от региона Антигуа, който включва района на Ciudad Vieja (старият град) и долината между величествените вулкани Agua (вода), Fuego (огън) и Acatenango. Тази вулкани са вдъхновление за името Los Volcanes и се виждат ясно от циментовите площадки за сушене на кафе в Бенефисио Ла Есперанза.

Почвата е с вулканичен произход е богата на минерали, хранителни вещества и седименти, който са идеални за отглеждане на едно уникално и отличително кафе. Смята се, че долината на Антигуа е била някога езеро и след оттичането на водата, натрупаните седименти правят земята много плодородна и влияят върху уникалния вкус на кафето. Тук кафето расте под сянката на дървета инга и когато дойде време за събиране на реколтата, кафеените черешки се събират на ръка, селективно и се обработват до съвършенство в Бенефисио Ла Есперанза.

Дъждовният сезон продължава 6 месеца, започвайки от май до октомври, а сухият сезон е от ноември до април. От ноември до януари сухият сезон е прохладен, като температури спадат до около 14 °С, а от февруари до април сухият сезон е топъл със средни температури от 24 °С. Годишните валежи обикновено са между 1200 и 1500 mm. Този уникален климат на Антигуа произвежда едни наистина великолепни кафета.

Кафето преминава през много внимателен процес на обработка, за да се гарантира високо качество. Всичко започва със селективното бране само на напълно узрелите кафеени черешки. След като пристигнат в Бенефисио Ла Есперанза (мократа мелница), кафеените черешки преминават през флотационни басейни, където се сортират по плътност като се отстраняват недостатъчно узелите черешки. След това, плода се странява и пергаметните зърна преминават през процес на ферментация в продължение на 12-18 часа, при която остатъчната плодова пулпа се премахва напълно и кафеените зърна се измиват обилно с чиста вода. След това пергаментното кафе се разстила на циментовите площадки, където се изсушава до 11% влажност. Когато желаната влажност е постигната, пергаментното кафе се оставя да почине за 30 дни. На този етап партидите се дегустират за качество и профил и когато кафето е готово за износ, пергамента се олющва и зеленото кафе се сортира по цвят, размер и плътност, и се пакетира в чували за износ.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.

График за печене

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
    • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
    • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.