Гватемала Сан Педро Некта | Women Coffee Producers

15.95 лв.

Тази партида специално кафе идва до нас благодарение на 51 жени-производители на кафе от района на Сан Педро Некта, Уеуетенанго, и е част от програма за подпомагане на жените-фермери в света на кафето.

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

GUATEMALA SAN PEDRO NECTA | ASODESI CO-OP

WOMEN COFFEE PRODUCERS PROGRAM

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Произход: ГватемалаMCC-guarantee-freshness

Регион: Уеуетенанго, област Сан Педро Некта

Производител: жени-фермери, които са част от сдружението Asociación Para El Desarrollo Integral San Pedro Necta (ASODESI)

GPS координати: 15°29′31″N, 91°46′02″W

Надморска височина: 1,400 – 1,900 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Catuai, Bourbon, Pache, Catimor

Процес на обработка: Мокър метод, изсушаване на слънце

Вкусов профил: 

Аромат – наситен, сладък; плодов

Тяло – изчистено, плътно, добре балансирано

Вкус – комплексен с нотки на шоколад, череши, цитрусови плодове, бадем; леки флорални нотки, естествена сладост

Послевкус – продължителен с приятна цитрусова киселинност (лимон-лайм)

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Името „Гватемала“ идва от древния език Нахуатъл и означава „място на много дървета“. През 1773 г., Йезуитските свещеници пренасят кафето в Гватемала и неслучайно, тази Латиноамериканска страна се е превърнала в източник на едни от най-фините кафета в света. С планини, издигащи се над 4000 метра надморска височина, високопланинските части на Гватемала са подходящи за отглеждане на кафе Арабика с широка гама от вкусове.

Регионът Уеуетенанго е добре известен със своите великолепни кафета. Благодарение на своите разнообразни микроклимати, плодородна почва и местоположение, регионът произвежда едни от най-фините кафета в Централна Америка, които се характеризират с приятна киселинност и сладост напомняща тофи и ядки.

Тази партида идва от фермите на 51 жени-производители, които са част от сдружението Asociación Para El Desarrollo Integral San Pedro Necta (ASODESI). Фермите са разположени в околностите на Сан Педро Некта, Уеуетенанго, и са средно с площ от 1.5 хектара. Преобладаващите сортове са Catuai, Bourbon, Pache и Catimor. Сан Педро Некта е една от зоните, които произвеждат най-доброто качество кафе в Уеуетенанго; неговите микроклимати и надморска височина варират от 1,400 до 1,900 метра и допринасят за кафе с отличен вкусов профил.

Сдружението ASODESI предоставя разнообразни услуги на местната общност, сред които здравни услуги и образование. Сдружението е съставено от 117 фермера, като 51 от тях са жени. ASODESI обединява производствена площ от 145 хектара, с годишно производство от 280 тона пергаментно кафе.

Цялостната концепция за „устойчиво“ производство на кафе в ASODESI се основава на силната ангажираност на нейните членове към опазването на околната среда, равномерното разпределение на генерираните печалби, прозрачност в бизнеса, силна ангажираност към високо качество на кафето и изграждане на дългосрочни взаимоотношения с клиенти и доставчици. Сдружението ASODESI е част от Асоциацията за Устойчиво Производство на Кафе в Гватемала (ASDECAFE).

Сдружението ASODESI, заедно с Асоциацията за Устойчиво Производство на Кафе в Гватемала полагат големи усилия за популяризирането на кафе, произведено от жени-фермери, както и на партиди кафе, които са произведени специално от млади фермери, като по този начин се насърчава младежтта да остане в производството на кафе.

Миналогодишно проучване на Specialty Coffee Association of America (SCAA), отбеляза, че въпреки че жените са първичните работници в етапа на отглеждане и събиране на кафе, те до голяма степен не взимат участие при транспортирането и продажбата на кафе. Повечето жени не виждат възвръщаемост на труда си и въпреки това обикновено се очаква те да допринасят както за производството, така и за задълженията в дома.

В Гватемала равнопоставеността на половете продължава да бъде предизвикателство, а бизнесът с кафе отдавна е доминиран от мъже. Тези фактори правят изключително трудно за жените да бъдат конкурентноспособни и да се развиват в света на кафето.

Най-честата причина тези жени да влязат в бизнеса е защото баща им или съпругът им са болни или починали. Идеята ни е с тази партида кафе да повишим осведомеността на нашите клиенти относно неравенството между половете в Гватемала. Жените-производители са изправени пред много повече предизвикателства, отколкото мъжете-производители. Това кафе е резултат от усилената работа на жени-производители, които решават да се изправят срещу всички предизвикателствата и да произведат това великолепно кафе.

Като бутикова пекарна за кафе, ние оценяваме труда и старанието вложени от жените производители и отличното качество на произведеното от тях кафе. Затова закупихме тази партида кафе с ясното съзнание, че така подпомагаме проекти, насочени за подобряване на живота на жените производители на кафе в Сан Педро Некта.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.

График за печене

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
    • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
    • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06