Гватемала Уеуетенанго

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

GUATEMALA SHB HUEHUETENANGO

Едно великолепно кафе, идващо от сърцето на впечатляващият кафе регион Уеуетенанго. Този регион е известен с едни от най-ароматните кафета, които са и чести победители в конкурсите Cup of Excellence®

Вкусовият профил на нашето кафе от региона Уеуетенанго е типичен Highland Huehue® с подчертана киселинност, плътно тяло с нотки на цветя и плодове, както и с изразен аромат.

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Произход: ГватемалаMCC-guarantee-freshness

Регион: Уеуетенанго | Huehuetenango (Highland Huehue®)

Производител: Finca La Victoria Champila

Надморска височина: 1,500 – 1,800 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Bourbon, Caturra

Процес на обработка: Мокър метод, сушене на слънце

Вкусов профил:

Аромат – плодов, сладък

Тяло – плътно тяло

Вкус – комплексен, нотки на цветя и плодове

Послевкус – цитрусова, плодова киселинност с изчистен и приятен послевкус

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Finca La Victoria Champila се намира в сърцето на впечатляващият кафе регион Huehuetenango (произнася се: Уеуетенанго). Фермата се намира по средата на планинската верига Кучуматан (Cuchumatanes), която е една от най-високите в Централна Америка. За да стигнете до фермата, трябва да предприемете едно наистина авантюристично пътуване по черни пътища през долини и дълбоки каньони. Собствениците на фермата – фамилията Вийаторо – полагат големи усилия за опазване на околната среда когато обработват кафеените плодове чрез метода на мокро смилане. Също така, те се изградили училище на територията на фермата за да могат децата от околните населени места, както и децата на работниците да получат образование.

Кафето, отглеждано в Finca La Victoria Champila е с много последователно и високо качество, като във вкусовият профил присъстват някои типични и деликатни плодови нотки. Собствениците са много внимателни в процеса на обработка, за да може зеленото кафе да развие изцяло своите характеристики. Всички кафеени плодове се берат на ръка, като се берат само напълно узрелите череши. След отстраняване на плода, кафеените зърна се оставят да ферментират и след това се измиват обилно в канали с прясна вода. Кафето, което предлагаме е класифицирано Fancy SHB (Strictly Hard Bean), като Strictly Hard Bean означава че кафето е отгледано на надморска височина над 1,350 метра, а класификацията Fancy уточнява, че кафето е висок клас Specialty Arabica.

GT regionsГватемала е известна със своите висококачествени кафета и е една от десетте страни в които ежегодно се провежда конкурсът Cup of Excellence.

Страната има осем отличителни региона които произвеждат само високопланински кафета класифицирани като Strictly Hard Bean (SHB) и всяко едно от тях има уникални вкусови характеристики.

Всички високопланински кафета от осемте региона развиват възхитителен аромат, приятна киселинност, пълно тяло и деликатна сладост – комбинация, която води до балансирана и ароматна чашка. Благодарение на различните микроклимати, всеки един от тези осем региона се отличава със свой собствен вкусов профил.

От трите невулканични района в които се отглежда кафе, Уеуетенанго | Huehuetenango е най-високият и най-сух. Благодарение на сухите и горещи ветрове, които идват от равнината Tehuantepec в Мексико, регионът е защитен от замръзване, което позволява кафетата от високопланинските части на Уеуетенандо да се отглеждат до 2000 метра надморска височина. Поради изолираността на Уеуетенанго практиката изисква всеки един фермер да обработва собствените си кафета. За щастие, в региона има почти безкраен брой реки и потоци, което позволява кафетата да се обработват чрез мокрият метод. Общият профил на кафетата от региона Highland Huehue® е чашка с фина, интензивна киселинност с пълно тяло и плодови нотки.

Highland Huehue® е първият от осемте региона които ще представим и се надяваме да се насладите на това превъзходно кафе.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.