ГВАТЕМАЛА Финка Ла Болса | Микро-лот Хамакас

16.95 лв.

Тази микро-партида специално кафе, сорт Катура, идва от парцела “Хамакас” на Финка Ла Болса. Със своите 1,650 – 1,800 метра, Хамакас е един от най-високо разположените парцели във фермата и постоянно произвежда висококачествени микро-партиди кафе.

Това кафе ни очарова със своята плодова сладост и комплексен вкус, с нотки на цвят от бъз, хибискус, ягода, костилкови плодове, млечен шоколад, ванилия и карамел, подкрепени от плътно, сиропено тяло и сочна киселинност, подобна на бери.

Въпреки, че става великолепно еспресо от това специално кафе, ние ви препоръчваме да го пробвате на филтрация и/или френска преса, за да откриете пълният му вкусов профил 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

Изчистване

Описание

GUATEMALA FINCA LA BOLSA | MICRO-LOT: HAMACAS

Произход: Гватемала

Регион: Уеуетенанго, Ла Либертад

Производител: Мария Елена Видес де Овайе

Ферма: Финка Ла Болса

GPS координати на фермата: 15°35’01″N, 91°56’32″W

Парцел: Лас Хамакас

Надморска височина на парцела: 1,650 – 1,800 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Caturra

Процес на обработка: Мокър метод, изсушаване на слънце.

Вкусов профил:

 

Аромат – сладък, флорален, плодов/червени плодове;

Тяло – плътно, сиропено;

Вкус – комплексен с нотки на бери/ягода, хибискус, цвят от бъз, костилкови плодове (череша, праскова), млечен шоколад, ванилия, карамел, плодова сладост;

Послевкус – продължителен, изчистен и сладък със сочна киселинност, подобна на бери.

 

 

Името „Гватемала“ идва от древния език Нахуатъл и означава „място на много дървета“. През 1773 г., Йезуитските свещеници пренасят кафето в Гватемала и неслучайно, тази Латиноамериканска страна се е превърнала в източник на едни от най-фините кафета в света. С планини, издигащи се над 4000 метра надморска височина, високопланинските части на Гватемала са подходящи за отглеждане на кафе Арабика с широка гама от вкусове.

Регионът Уеуетенанго е добре известен с великолепните си кафета. Благодарение на своите разнообразни микроклимати, плодородна почва и местоположение, регионът произвежда едни от най-фините кафета в Централна Америка, които се характеризират с приятна киселинност и отличителни плодови нотки.

Финка Ла Болса е 108 хектара ферма за кафе, която е разположена на 1,250 – 1,800 метра надморска височина в региона Уеуетенанго, в близост до Ла Либертад. Тя е собственост на Мария Елена Видес де Овайе и е в семейството и от 1958 год., като сега фермата основно се управлява от сина и, Реналдо Овайе. Фермата е разположена между две планини, които осигуряват много стабилен, влажен микроклимат. Това, в комбинация с богатата на варовик почва придава на кафето уникален вкусов профил, с богато сиропено тяло, шоколадови нотки и приятна киселинност. Семейство Видес притежават няколко ферми за кафе, като Финка Ла Болса е “перлата в короната”.

Финка Ла Болса се различава от другите ферми в региона по това, че съвършенството и иновациите са постоянни приоритети. Тук качеството на кафето остава основен приоритет. Процесите за прибиране на реколтата и сушене на обработеното кафе редовно се преглеждат и подобряват, за да се осигури изключително кафе. Този стремеж към постоянно подобряване дава резултат – Финка Ла Болса е спечелила многобройни награди за качеството на своите кафета, включително и второ място на Cup of Excellence за 2002 година.

Тази микро-партида, сорт Катура, е обработена чрез мокрия метод и идва от парцела “Хамакас” на Финка Ла Болса. Със своите 1,650 – 1,800 метра, Хамакас е един от най-високо разположените парцели във фермата и постоянно произвежда висококачествени микро-партиди кафе. Части от фермата са естествена гора, за да се насърчи биоразнообразието и да се намалят ефектите от ветровете и ерозията на почвата. Дървета инга осигуряват сянка на кафеените засаждения и обогатяват почвата с азот, който е от съществено значение за развитието на кафеените дръвчета и плодовете.

След селективно, ръчно бране на напълно узрелите плодове, кафеените черешки се доставят в мократа мелница на фермата, където плода се отстранява и кафеените зърна преминават през суха ферментация в продължение на 18-24 часа.  След това пергаментното кафе се почиства от остатъчния плод, класифицира се по плътност във водните канали и се оставя накиснато в планинска вода за една нощ. На следващият ден, пергаментното кафе се измива в чиста вода и се оставя да изсъхне на слънце в продължение на 12-20 дни, в зависимост от времето. Когато пергаментното кафе изсъхне до желаното ниво, пергамента се олющва в сухата мелница на Финка Ла Болса, полученото зелено кафе се сортира, класифицира и опакова за износ. Целият процес във фермата е проследим от парцела, където е отгледано кафето и се стигне до готовото за износ зелено кафе.

Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

Снимки и видео: Vides58

График за печене

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

Неделя – поръчки, получени до 08:00ч в неделя, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 08:00ч в неделя, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

Вторник – поръчки, получени до 08:00ч във вторник, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в сряда. Поръчки, получени след 08:00ч във вторник, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

Четвъртък – поръчки, получени до 08:00ч в четвъртък, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в петък. Поръчки, получени след 08:00ч в четвъртък, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

v2020-08-25

Доставка

ВАЖНО: Великден и майски празници 2021 – във връзка с предстоящите празници Ви информираме за работното време на Спиди:

 • 30.04.2021 г. (петък) – половин работен ден. Вземат се пратки със срок на доставка 05.05.2021 г.
 • 01.05.2021 г. (събота) – почивен ден.
 • 02.05.2021 г. (неделя) – почивен ден.
 • 03.05.2021 г. (понеделник) – почивен ден.
 • 04.05.2021 г. (вторник) – почивен ден. В офисите с обозначено работно време в почивни дни за клиенти с готови товарителници ще се приемат пратки.
 • 06.05.2021 г. (четвъртък) – работен ден.
 • 22.05.2021 г. (събота) – половин работен ден. Вземат се пратки със срок на доставка 25.05.2021 г.
 • 23.05.2021 г. (неделя) – почивен ден.
 • 24.05.2021 г. (понеделник) – почивен ден. 

 

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ. 

От 20.03.2020 Спиди въведе нова мярка за повишаване на общата ни безопасност при доставка на пратки. Всички пратки, които са изпратени до адрес, но не могат да бъдат доставени поради отсъствие на получателя, ще бъдат пренасочени към най-близкия офис на Спиди за получаване в следващия работен ден.

Моля имайте предвид, че от 01.11.2018, куриерска фирма Спиди промениха условията и цените за доставка на пратки до адрес в събота и ще въведат фиксирана надбавка от 3.50 лв. За пратки, адресирани за получаване от офис на Спиди надбавка за доставка в събота не се начислява:

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

 • Всяка поръчка на стойност над 30.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
 • За всяка поръчка на стойност до 30.00 лв. се заплаща фиксирана цена от 5.оо лв за доставка до адрес (понеделник – петък) или 3.50лв за доставка до офис на СПИДИ (важи за цялата страна);
 • Фиксиран час за доставка: +3.00 лв. (услугата се предлага само за градове с офиси на Спиди, като фиксирания час не може да бъде по-рано от 10:30 часа и не може да бъде по-късно от 17:30 часа.
 • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма “Спиди”:

 • за гр.София: до 1 работен ден;
 • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят посредством служител на фирма „Монтекристо Кофи Къмпани“ ООД или чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час. Ако Вие желаете поръчката да бъде доставена в точен час и ден, допълнителните разходи за доставка ще са за Ваша сметка.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „ГВАТЕМАЛА Финка Ла Болса | Микро-лот Хамакас“

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.