ГВАТЕМАЛА Финка Ла Болса | Натурален микро-лот

15.95 лв.

Тази микро-партида натурално кафе, съставена от сортовете Катура и Бурбон, идва от няколко парцела на Финка Ла Болса, които са разположени на 1,600 – 1,800 метра надморска височина.

Това натурално кафе ни впечатли с нотки на хибискус, нар, червена боровинка, малина, сладко от портокал, тъмен шоколад, захарна тръстика, ванилия и карамел, подкрепени от плътно тяло, приятна плодова киселинност и микс от ядки за финал.

В зависимост от начина на приготвяне (филтрация, френска преса, аеропреса или еспресо) и съотношението кафе към вода, някои нотки може да бъдат по-силно изразени от други, но това е магията на кафето и се чувствайте свободни да експериментирате 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Изчистване

Описание

GUATEMALA FINCA LA BOLSA | NATURAL MICRO-LOT

Произход: Гватемала

Регион: Уеуетенанго, Ла Либертад

Производител: Мария Елена Видес де Овайе

Ферма: Финка Ла Болса

GPS координати: 15°35’01″N, 91°56’32″W

Надморска височина на парцелите: 1,600 – 1,800 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Caturra, Bourbon

Процес на обработка: Натурален метод, изсушаване на слънце.

Вкусов профил:

 

Аромат – сладък, плодов/червени плодове;

Тяло – плътно, кремообразно;

Вкус – хибискус, нар, червена боровинка, малина, сладко от портокал, тъмен шоколад, захарна тръстика, ванилия и карамел;

Послевкус – продължителен, сладък с плодова киселинност и микс от ядки за финал.

 

 

Името „Гватемала“ идва от древния език Нахуатъл и означава „място на много дървета“. През 1773 г., Йезуитските свещеници пренасят кафето в Гватемала и неслучайно, тази Латиноамериканска страна се е превърнала в източник на едни от най-фините кафета в света. С планини, издигащи се над 4000 метра надморска височина, високопланинските части на Гватемала са подходящи за отглеждане на кафе Арабика с широка гама от вкусове.

Регионът Уеуетенанго е добре известен с великолепните си кафета. Благодарение на своите разнообразни микроклимати, плодородна почва и местоположение, регионът произвежда едни от най-фините кафета в Централна Америка, които се характеризират с приятна киселинност и отличителни плодови нотки.

Финка Ла Болса е 108 хектара ферма за кафе, която е разположена на 1,250 – 1,800 метра надморска височина в региона Уеуетенанго, в близост до Ла Либертад. Тя е собственост на Мария Елена Видес де Овайе и е в семейството и от 1958 год., като сега фермата основно се управлява от сина и, Реналдо Овайе. Фермата е разположена между две планини, които осигуряват много стабилен, влажен микроклимат. Това, в комбинация с богатата на варовик почва придава на кафето уникален вкусов профил, с богато сиропено тяло, шоколадови нотки и приятна киселинност. Семейство Видес притежават няколко ферми за кафе, като Финка Ла Болса е “перлата в короната”.

Финка Ла Болса се различава от другите ферми в региона по това, че съвършенството и иновациите са постоянни приоритети. Тук качеството на кафето остава основен приоритет. Процесите за прибиране на реколтата и сушене на обработеното кафе редовно се преглеждат и подобряват, за да се осигури изключително кафе. Този стремеж към постоянно подобряване дава резултат – Финка Ла Болса е спечелила многобройни награди за качеството на своите кафета, включително и второ място на Cup of Excellence за 2002 година.

Тази партида натурално кафе, съставена от сортовете Катура и Бурбон, идва от няколко парцела, които са разположени на 1,600 – 1,800 метра надморска височина. Части от Финка Ла Болса са естествена гора, за да се насърчи биоразнообразието и да се намалят ефектите от ветровете и ерозията на почвата. Дървета инга осигуряват сянка на кафеените засаждения и обогатяват почвата с азот, който е от съществено значение за развитието на кафеените дръвчета и плодовете.

След селективно, ръчно бране на напълно узрелите плодове, кафеените черешки се доставят в мократа мелница на фермата, където се измиват, класифицират по плътност и след това се оставят да изсъхнат на слънце в продължение на 20-25 дни, в зависимост от времето. Кафеените черешки се обръщат често, за да се гарантира равномерно изсъхване. Когато кафеените черешки изсъхнат до желаното ниво, изсъхналият плод и пергамента се отстраняват в сухата мелница на Финка Ла Болса, полученото зелено кафе се сортира, класифицира и опакова за износ. Целият процес във фермата е проследим от парцела, където е отгледано кафето и се стигне до готовото за износ зелено кафе.

Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

Снимки и видео: Vides58 

График за печене

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

Неделя – поръчки, получени до 08:00ч в неделя, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 08:00ч в неделя, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

Вторник – поръчки, получени до 08:00ч във вторник, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в сряда. Поръчки, получени след 08:00ч във вторник, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

Четвъртък – поръчки, получени до 08:00ч в четвъртък, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в петък. Поръчки, получени след 08:00ч в четвъртък, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

v2020-08-25

Доставка

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

От 20.03.2020 Спиди въведе нова мярка за повишаване на общата ни безопасност при доставка на пратки. Всички пратки, които са изпратени до адрес, но не могат да бъдат доставени поради отсъствие на получателя, ще бъдат пренасочени към най-близкия офис на Спиди за получаване в следващия работен ден.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 50.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност под 50.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
    • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
    • 3.50 лв. за доставка до офис на СПИДИ;
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма “Спиди”:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят посредством служител на фирма „Монтекристо Кофи Къмпани“ ООД или чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2021-07

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.