Мексико Оахака

13.95 лв.

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

MEXICO SHG OAXACA

Истинско съкровище, идващо от известният кафе район Pluma, който се намира в щата Oaxaca (произнася се: Оахака) в югозападната част на Мексико.

Нашето кафе Mexico SHG Oaxaca е едно от най-добрите кафета, които се отглеждат в района Оахака и има специфичен цвят и уникален вкус. Това е едно балансирано и богато кафе, със средно тяло и комплексен флорален вкус с добра киселинност и приятна сладост.

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Произход: МексикоMCC-guarantee-freshness

Регион: Плума, Оахака | Pluma, Oaxaca

GPS координати: 15°91′89″N, 96°41′86″W

Производител: Индивидуални малки ферми

Надморска височина: 1,200 – 1,600 м

Сорт: 100% Арабика | Pluma Hidalgo, Typica, Bourbon

Процес на обработка: Мокър метод, изсушаване на слънце

Вкусов профил:

Аромат – интензивен, флорален

Тяло – средно

Вкус – флорален, цитрусови плодове, мед, деликатна сладост

Киселинност – лека цитрусова, плодова

Послевкус – продължителен

[ap_spacing spacing_height=“5px“]

Когато пътувате по 250 километровият път от град Оахака (столицата на едноименният щат Оахака) към Тихоокеанският брят, ще преминете през прочутият кафе регион Плума. Като нанизани перли на гердан, отдавна угаснали вулкани пресичат провинцията, давайки на региона една плодородна вулканична почва.

Този регион продължава да произвежда кафе по старомодния начин. Основните сортовете Арабика са предимно Pluma Hidalgo, Typica и Bourbon. Много от по-малките ферми имат добри възможностти за измиване на кафето и сушене на слънце. Традиционно е за фермерите на кафе в тази област да сортират кафето си изключително добре преди и по време на процеса на мокро смилане, като по този начин получават едно изключително чисто пергаментно кафе (cafe pergamino) без излишни дефекти. Kафето, произведено в този регион е едно от най-добрите кафета в цяло Мексико.

Този регион предлага много благоприятни условия за отглеждане на великолепно кафе. Обаците идващи от Тихият океан се „разбиват“ в планинските склонове, които на места достигат 3,000 м надморска височина. Това е причината, поради коятo регионът като цяло е много влажен и с обилни валежи.

Кафето, което ви предлагаме е високопланинско кафе класифицирано Strictly High Grown (SHG), отгледано на надморска височина между 1,200 и 1,600 метра и идва от най-добрите части на региона Плума – а именно, тихоокеанската страна на планините.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.