ПЕРУ Финка Ла Есперанза

15.95 лв.

Тази микро-партида органично отгледано кафе идва от Финка Ла Есперанза, която е разположена високо в перуанските Анди. В чашката на това специално кафе ще откриете комплексен вкус с нотки на шоколадчереша, сушени плодове и ром. Осезаема сладост (кафява захар), копринено тяло и елегантна цитрусова киселинност.

Въпреки, че става великолепно еспресо от това специално кафе, ние ви препоръчваме да го пробвате на филтрация и/или френска преса за да откриете пълният му вкусов профил 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

PERU FINCA LA ESPERANZA

Произход: ПеруMCC-guarantee-freshness

Регион: Паско, Оксапампа, Вийа Рика

Производител: Джени Онофре Мартин

Ферма: Финка Ла Есперанза | Finca La Esperanza

GPS координати: 10°44’55.5″S 75°13’56.3″W

Надморска височина: 1,590 – 1,800 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Caturra, Catuai, Yellow Bourbon, Gesha/Geisha

Процес на обработка: Мокър метод, изсушаване на слънце

Вкусов профил: 

Аромат – сладък, шоколад, флорален

Тяло – копринено, изчистено;

Вкус – комплексен с нотки на шоколад, череша, сушени плодове, ром; сладост на кафява захар;

Послевкус – елегантна цитрусова киселинност (лимон-лайм) и продължителен, сладък завършек.

Перу, земята на Инките, е страна с прекрасно културно разнообразие, кухня, прикючения и кафе. Тя не само е един от 10-те най-големи производители на кафе, но е и една от най-големите страни производители на био/organic и Fair Trade кафе в света. В Перу, кафе се отглежда от средата на 1700 год., но страната започва да изнася кафе едва през 19-ти век. Въпреки, че винаги е била известна като страна, производител на кафе, то предимно е оставало за вътрешна консумация. През последните години, фермерите се ориентират към био-производство и това довежда до значително увеличаване на броя на сертифицираните био-ферми.

 

Повечето кафе в Перу идва от малки ферми, разположени високо в Андите, на надморска височина от 1,000 до 1,900 метра. Голяма част от фермерите са потомци на инките и говорят испански като втори език. Средната големина на фермите е от 2 до 5 хектара и много от тях са с неразвита инфраструктура. Всъщност, по-голяма част от кафето се преработва и продава през кооперативи, които контролират голяма част от кафе-индустрията в Перу. През последните няколко години, специалните кафета стават все по-популярни в Перу и фермерите започват да подобряват инфраструктурата и процесите във фермите си.

 

Вийа Рика е една от осемте области на провинция Оксапапма, регион Паско. Тя е разположена в североизточната част на Перу на надморска височина от 1480 до 2068 метра. Този микро-регион е характерен със средна температура от 17.7° C, годишни валежи от 1529 мм и средна относителна влажност от 89%.

Тази партида специално кафе идва от Финка Ла Есперанза, собственост на Джени Онофре Мартин и Марко Антонио Хуаха Естрада, които са трето поколение производители на кафе. Фермата се намира в департамента Паско, провинция Оксапампа, в района на Вийа Рика, в близост до границата с департамент Хунин.

 

Финка Ла Есперанза е разположена на 1,590 – 1,800 метра надморска височина, на хълма нарачен „Уапен“ (кръстен на един от вождовете на племето Янеша). Кафето, което се отглежда във Финка Ла Есперанза е био/органично и се състои от сортовете Катура, Катуай, жълт Бурбон, Геша/Гейша. То се отглежда под сянката на тропически дървета и в хармония с околната среда, флората и фауната на микро-региона Вийа Рика.

 

Голямата надморска височина води до по-бавно узряване на кафеените черешки и концентриране на захарите. По време на беритба, само узрелите кафеени черешки се берат и още в същия ден се обработват във ферма, която разполага с малка мокра мелница и тераси/маси за сушене на слънце. Когато пергаментното кафе е изсушено до желаното ниво, то се закарва в CEMCAVIR, където пергамента се олющва, а зеленото кафе се сортира и опакова за износ.

Финка Ла Есперанза е част от сдружение на жени-производители на кафе във Вийа Рика – CEMCAVIR (Cooperativa Ecológica de Mujeres Cafetaleras Villa Rica) и тази великолепна партида стига до нас благодарение на тях. Като бутикова пекарна за кафе, ние оценяваме труда и старанието вложени от жените производители и отличното качество на произведеното от тях кафе. Затова закупихме тази партида кафе с ясното съзнание, че така подпомагаме проекти, насочени за подобряване на живота на жените производители на кафе във Вийа Рика.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.

 

График за печене

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Великден и майски празници 2024 – във връзка с предстоящите празници Ви информираме за работното време на Спиди: 

 • 01.05.2024 г. (сряда) – стандартен работен ден.
 • 03.05.2024 г. (петък) – непълен работен ден (съботно работно време). Получаване на пратки от офис на Спиди.
 • 04-05.05.2024 г. (събота, неделя) – почивни дни.
 • 06.05.2024 г. (понеделник) – почивен ден.
 • 24.05.2024 г. (петък) – непълен работен ден (съботно работно време). Получаване на пратки от офис на Спиди.
 • 25.05.2024 г. (събота) – почивен ден.
 • 26.05.2024 г. (неделя) – почивен ден.

Весели празници!

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

 • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
 • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
  • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
  • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
 • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

 • за гр.София: до 1 работен ден;
 • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.