ХОНДУРАС Сан Андрес | Микро-партида # 1121

14.95 лв.

Тази партида специално кафе идва от индивидуални малки ферми, които са разположени високо в планинските райони около селцето Сан Андрес, департамент Лемпира. В чашката ще усетите богат аромат и сладък карамелен вкус, нотки на сочни костилкови плодове, бери и шоколад. Продължителен послевкус с шоколадови нотки и подчертана, но сладка цитрусова киселинност.

Въпреки, че става великолепно еспресо от това специално кафе, ние ви препоръчваме да го пробвате на филтрация и/или френска преса за да откриете пълният му вкусов профил 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Безплатна доставка при поръчка за над 30 лв.

В момента този артикул не е наличен.

Описание

HONDURAS San Andres | Smallholders Microlot # 1121

Beneficio de Café Montecristo S.A.

Произход: ХондурасMCC-guarantee-freshness

Регион: Копан, Лемпира, Сан Андрес

Производител: индивидуални малки фамилни ферми, обработено в Бенефисио де Кафе Монтекристо С.А.

Микро-лот: # 1121

GPS координати: 14°13’20“ N, 88°32’58“ W

Надморска височина: 1,400 – 1,700 м.н.в.

Сорт: 100% Арабика | Catuai, Caturra, Lempira, Ihcafe 90

Процес на обработка: Мокър метод, изсушаване на слънце

Вкусов профил: 

Аромат – сладък, флорален

Тяло – плътно

Вкус – сладък, нотки на сочни костилкови плодове, бери, тъмен шоколад

Послевкус – продължителен, шоколадов; подчертана, но сладка цитрусова киселинност

Хондурас е страна, изпълнена със жизненост, тюркоазни води, чисти плажове, буйни джунгли, спиращи дъха планини, предизвикателни реки и очарователни древни руини. Хондурас е дом на хора с различни предци, като се започне от маите, които са оставили след себе си Копанските руини (считан за един от най-развитите градове на маите) до общностите Гарифуна (известни в Европа като черни кариби), които се срещат днес на остров Роатан и крайбрежните градове в Хондурас.

Хондурас е разделен на шест добре дефинирани кафе-региона (Copan, Opalaca, Montecillos, Comayagua, El Paraíso и Agalta), които не следват географското/административно разделение на департаменти. Всеки регион има IHCAFE-спонсорирана кафе-лаборатория, която предлага на фермерите безплатен къпинг и оценка на качеството. От своя страна, тези шест основни региона са разделени на отделни микро-региони, класифицирани по географко разположение и вкусов профил (микро-региона Сан Андрес е един от тях).

Кафе региона Копан се намира в западната част на Хондурас и включва департаментите Копан, Окотепек, част от Лемпира (включваща Сан Андрес), Кортес и Санта Барбара. Това е един от най-прохладните региони, като средните годишни температури са между 22.3°C през деня и 11.5°C през нощта. Също така, Копан е и един от най-влажните кафе-региони, със средни годишни валежи от 1,300 до 2,300 мм. Кафетата от региона Копан се отличават със сладък аромат и подчертани нотки на шоколад, карамел и цитрус; плътно, кремообразно тяло и продължителен послевкус с балансирана киселинност.

Лемпира, в превод „господарят на планините“, е името на вожд на племето Ленка, който е известен със своята легендарна смелост. Той е обединил 200 местни племена, за да се противопостави на испанските конкистадори през 1530 г. Въпреки че бил убит в конфликта и въстанието жестоко потушено, името му продължава да „живее“ и до днес в различни форми – в негова чест национална валута на Хондурас се казва „лемпира“, а също така, на негово име са кръстени департамента Лемпира и сорт кафе Арабика, която е характерна за Хондурас.

Намиращ се в западната част на Хондурас и граничещ с департаментите Копан, Окотепек и Санта Барбара, департамента Лемпира е горист и изолиран. Все още дом на потомците на племето Ленка, Лемпира отглежда някои изключителни кафета на тези отдалечени и гористи планини. Кафета от този регион имат тенденцията да са изчистени и меки, и като цяло с по-ниска киселинност (в сравнение с други кафета от Централна Америка) и имат отличителни нотки на сладък карамел и шоколад.

Сан Андрес е малка община, която е разположена в департамента Лемпира и е с население от 15 000 души – всички от които са заангажирани в производството на кафе и превръщането му в основен източник на доходи за общността. Разположен на около 1,650 м.н.в. в планинската верига Пико Конголон, Сан Андрес е заобиколен от 2 био-резервата – Reserva Biologica de Opalaca и Reserva Biologica Volvan Pacavita.

Кафето в Сан Андрес продължава да бъде обработвано с традиционни методи и е 100% изсушено на слънце, което спомага за постигане на хомогенен цвят на зърната и развиване на своя уникален, очарователен, сладък и шоколадов вкус.

100% специална Арабика с гарантиран произход и качество.

График за печене

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

  • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
  • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
    • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
    • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
  • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

  • за гр.София: до 1 работен ден;
  • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.