Разпродажба!

ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ Кинденг

(1 клиентски отзив)

Original price was: 23.95 лв..Current price is: 21.56 лв..

Натуралните кафета от Папуа Нова Гвинея са рядкост и винаги са в ограничени количества, но за втора година успяваме да подсигурим великолепна партида кафе, обработена от Монпи Кофи. Тази партида натурално кафе идва от малки фамилни ферми/градини, разположени в и около селцето Кинденг, провинция Джиуака. Съставена от сортовете Типика, Аруша и Бурбон, тя е обработена в станцията Кинденг, където в продължение на почти месец, кафеените черешки бавно са изсушавани и това е довело до значителна концентрация на захари и екзотични вкусове.

Както на къпинг масата, така и при стандартните методи за приготвяне на кафе, тази натурална партида изпъква със своят екзотичен вкус. Това кафе има прекрасна комплексност в чашката с доминиращи нотки на бери (като къпина и ягода), сладки тропически плодове (като гуава и манго „атаулфо“) и богат тъмен шоколад, подкрепени от какаови зърна, сушени плодове/стафиди, портокал, тъмно грозде (мускат) и приятни винени нотки, (сладост на) меласа и фина пикантност на канела. Кафето има продължителен и сладък послевкус с нотки на какаови зърна, сушени плодове и канела за финал. Очаквайте плътно, сиропено тяло и приятна винена/плодова киселинност. Кафето остава сладко и вкусно дълго след като изстине – качество, характерно за специалните кафета. Това кафе е чудесно за филтрация и още по-вкусно при еспресо естракция, но трябва правилно да се настои смилането.

В зависимост от начина на приготвяне (филтрация, френска преса, аеропреса или еспресо) и съотношението кафе към вода, някои нотки може да бъдат по-силно изразени от други, но това е магията на кафето и се чувствайте свободни да експериментирате

Продукт: Кафе на зърна

Описание

PAPUA NEW GUINEA Kindeng Mill


Произход: Папуа Нова Гвинея

Регион: Долина Уаги, провинция Джиуака, местност Кинденг;

Производител: Монпи Кофи;

Станция: Кинденг

Партида # 99M

Ферма/и: 1,500 малки фамилни ферми, разположени в и около месноста Кинденг;

 • Надморска височина: 1,520 – 1,770 м.н.в.;
 • Класификация: малки фамилни ферми, тип „кафе градина“;
 • Средна площ: между 1 и 2 хектара, засадени с между 350 и 2,500 кафеени дръвчета на хектар обработваема площ;
 • Почва: вулканични пясъчно-глинести почви, доминирани от плейстоценска вулканична пепел.

Сорт Арабика: Arusha, Bourbon, Typica;

Процес на обработка: Натурален метод (без отстраняване на плода), изсушаване на слънце върху брезентни платнища в продължение на 18-28 дни, в зависимост от времето. За натуралните партиди, в станция Кинденг използват само напълно узрели черешки с висока плътност и концентрирано съдържание на захари. След щателна селекция, кафеените черешки се измиват, разстилат се в тънък слой и се оставят на директна слънчева светлина всеки ден за около 5-6 часа. Докато съхнат, те се обръщат постоянно за да се гарантира равнометно изсушаване. Поради влажният и прохладен климат, процесът на изсушаване е по-дълъг, което се усеща в аромата и наситеният вкус на кафето.

Клас/Качество: A, Specialty

SCA score: 87.0

Степен на изпичане: Light City/City

 • Профил: създаден от А. Маринов
  • Drying Stage: 42.82%
  • Maillard Stage: 45.64%
  • Development Stage: 11.54%
 • Пекарна: Барабанна пекарна за кафе, с модифицирана въздушна система за по-добър контрол при преминаване от кондуктивен към конвективен топлообмен.

Вкусов профил:


Аромат – сладък, флорални нотки на фрезия;

Тяло – плътно, сиропено;

Вкус – комплексен, многослоест с нотки на къпина, ягода, гуава, манго „атаулфо“ и богат тъмен шоколад, подкрепени от какаови зърна, стафиди, портокал, тъмно грозде/мускат и приятни винени нотки, (сладост на) меласа, фина пикантност на канела;

Послевкус – продължителен и сладък с нотки на сурови какаови зърна, сушени плодове и канела за финал; приятна винена/плодова киселиност.

Вкусовият профил се базира на впечатления от къпинг (SCA protocol) и различни начини на приготвяне!


Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

График за печене

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

НЕДЕЛЯ – поръчки, получени до 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 18:00ч в СЪБОТА, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

ВТОРНИК – поръчки, получени до 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в ПОНЕДЕЛНИК, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

ЧЕТВЪРТЪК – поръчки, получени до 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в рамките на 24 часа след изпичане. Поръчки, получени след 18:00ч в СРЯДА, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

НОВИ КЛИЕНТИ: Ако сте нов клиент и поръчката Ви е получена след приключване на работно време в петък (т.е., след 18:00 ч), наш служител ще се свърже с Вас в понеделник, за да потвърди поръчката. Не бихме искали да Ви притесняваме през почивните дни. Благодарим Ви за разбирането.

v2023-10-29

Доставка

ВАЖНО: Пекараната ни ще бъде затворена от 05.08.2024 до 18.08.2024 год., включително. Моля имайте предвид, че последен ден за печене ще бъде неделя, 04.08.2024. Поръчки, получени до 18:00ч на 03.08.2024 (събота) ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към Вас в понеделник (05.08.2024). Поръчки, получени след 18:00ч на 03.08.2024, ще бъдат изпечени на 20.08.2024 (вторник).

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

 • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
 • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
  • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
  • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
 • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма „Спиди“:

 • за гр.София: до 1 работен ден;
 • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-06

1 отзив за ПАПУА НОВА ГВИНЕЯ Кинденг

 1. elmira8 (потвърден клиент)

  Това кафе е много вкусно. Приотвих го през филтрация. Препоръчам

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.