РУАНДА Гатаре

22.95 лв.

След почти две години прекъсване се завръщаме отново към Руанда. Тази партида натурален червен Бурбон идва от станцията Гатаре, която е разположена в сектора Карамби, регион Нямашеке. Гатаре е една от най-известните станции за обработване на кафе в страната. Датираща от 2003 г., с течение на времето тя си е изградила отлична репутация в обработването на висококачествени партиди кафе. Станцията Гатаре е участвала многократно в състезанието Cup Of Excellence и партидите им винаги са завършвали сред печелившите.

Тази натурална партида определено ни спечели и нас! 24 часа след изпичане, кафето започва да разкрива своя вкусов профил. Чашката има подчертано сладък и плодов вкус с нотки на касис, червено грозде и винени нотки, синя слива, ябълков сайдер и наситен тъмен шоколад, подкрепени от (сладост, подобна на) меласа, портокал, сушени плодове (червена боровинка), карамел, ванилия и фини цветни нотки, особенно, когато напитката започне да изстива. Кафето оставя продължителен и сладък послевкус с червена боровинка и флорални нотки за финал. Очаквайте плътно, кадифено тяло и балансирана винено-плодова киселинност. Това е кафе, което продължава да ни впечатлява дори и дълго след като изстине – характеристика на висококачествените кафета!

В зависимост от начина на приготвяне (филтрация, френска преса, аеропреса или еспресо) и съотношението кафе към вода, някои нотки може да бъдат по-силно изразени от други, но това е магията на кафето и се чувствайте свободни да експериментирате 🙂

Продукт: Кафе на зърна

Изчистване

Описание

RWANDA GATARE CWS


Произход: Руанда

Регион: Западна провинция, Нямашеке, сектор Карамби, около 3 км. източно от селцето Гатаре;

Производител: Rwanda Trading Company;

Станция: Гатаре

Партида # 109A

Ферма/и: 1,096 малки фамилни ферми, разположени около станция Гатаре;

 • Надморска височина: 1,700 – 2,000 м.н.в.;
 • Класификация: малки фамилни ферми със смесено отглеждане на различни земеделски култури;
 • Средна площ: около един хектар, засаден с 250 – 350 кафеени дръвчета;
 • Почва: богата вулканична (червена) почва;

Сорт Арабика: Red Bourbon;

Процес на обработка: Натурален метод (без отстраняване на плода), изсушаване на слънце върху африкански легла в продължение на 21 дни.

Клас/Качество: A, Specialty

SCA score: 86.75

Степен на изпичане: City

 • Профил: създаден от А. Маринов
  • Drying Stage: 37.50%
  • Maillard Stage: 48.44%
  • Development Stage: 14.06%
 • Пекарна: Барабанна пекарна за кафе, с модифицирана въздушна система за по-добър контрол при преминаване от кондуктивен към конвективен топлообмен.

Вкусов профил:


Аромат – сладък и плодов, с фини флорални нотки на фона;

Тяло – плътно, кадифено;

Вкус – подчертан плодов вкус с нотки на касис, червено грозде и винени нотки, синя слива, ябълков сайдер и наситен тъмен шоколад, подкрепени от (сладост, подобна на) меласа, портокал, сушени плодове (червена боровинка), карамел, ванилия и фини цветни нотки (особенно, когато кафето започне да изстива);

Послевкус – продължителен и сладък с червена боровинка и флорални нотки за финал; балансирана винено-плодова киселинност;

Вкусовият профил се базира на впечатления от къпинг (SCA protocol) и различни начини на приготвяне!


Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

График за печене

Когато поръчвате, моля имайте предвид, че ние печем кафе през следните дни от седмицата:

Неделя – поръчки, получени до 08:00ч в неделя, ще бъдат изпечени в неделя и изпратени към вас в понеделник. Поръчки, получени след 08:00ч в неделя, ще бъдат консолидирани с поръчките за вторник;

Вторник – поръчки, получени до 08:00ч във вторник, ще бъдат изпечени във вторник и изпратени към вас в сряда. Поръчки, получени след 08:00ч във вторник, ще бъдат консолидирани с поръчките за четвъртък;

Четвъртък – поръчки, получени до 08:00ч в четвъртък, ще бъдат изпечени в четвъртък и изпратени към вас в петък. Поръчки, получени след 08:00ч в четвъртък, ще бъдат консолидирани с поръчките за неделя.

v2020-08-25

Доставка

Монтекристо Кофи Къмпани работи само с куриерска фирма СПИДИ. Доставяме както до ваш адрес, така и до офис на СПИДИ. 

От 20.03.2020 Спиди въведе нова мярка за повишаване на общата ни безопасност при доставка на пратки. Всички пратки, които са изпратени до адрес, но не могат да бъдат доставени поради отсъствие на получателя, ще бъдат пренасочени към най-близкия офис на Спиди за получаване в следващия работен ден.

Цени за доставка (посочените цени за куриерски услуги са с включен ДДС):

 • Всяка поръчка на стойност над 60.00 лв. се доставя безплатно за територията на цялата страна;
 • За всяка поръчка на стойност под 60.00 лв. се заплаща фиксирана цена за доставка, както следва (важи за цялата страна):
  • 6.95 лв. за доставка до адрес (понеделник – петък), или
  • 4.95 лв. за доставка до офис/автомат на СПИДИ;
 • Ако Вие предпочитате друг начин на доставка, моля свържете се с нас на телефон 087 684 2233 за да обсъдим Вашите изисквания.

Срокове за доставка чрез куриерска фирма “Спиди”:

 • за гр.София: до 1 работен ден;
 • за останалите части на страната: до 3 работни дни и по график за обслужване на населените места на фирма “Спиди” АД, като в зависимост от региона, възможно е доставката да се забави.

Моля имайте предвид следното:

1. Стоките, поръчани от интернет магазин www.montecristo-coffee.com, се доставят посредством служител на фирма „Монтекристо Кофи Къмпани“ ООД или чрез куриерска фирма „Спиди” АД, до адреса, указан при заявката.

2. Доставката се извършва до офис на СПИДИ или адрес на клиента, спрямо работното време на фирмата.

3. Доставки не се извършват в почивни дни и на официални празници.

4. Цената за доставката е без посочване на точен час.

5. Моля имайте предвид, че нашите кафета се пекат само при поръчка и се изпращата в рамките на 24 часа след изпичане.

6. Ако даден продукт е изчерпан, ние ще Ви уведомим за забавянето възможно най-скоро.

7. Ако сте нов клиент, наш служител ще се свърже с Вас за потвърждаване на поръчката. Непотвърдени поръчки няма да се изпращат, а направени поръчки без посочен телефон за връзка няма да се обработват.

8. За повече информация, моля запознайте се с нашите Общи Условия и по-специално условията в глава VI. Доставка.

v2023-01

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.