Posted on

Ако е специално кафе, нека да е прясно изпечено!

DSC00651BВсяка чаша кафе трябва да бъде истинско вкусово преживяване, а колкото по свежо е едно кафе, толкова по-добър е вкусът му.

За да получите най-ароматната чаша кафе – дали ще бъде еспресо, филтрация с V-60/Хемекс или Френска преса, трябва да използвате прясно изпечено кафе. Безспорна истина е, че никое кафе не е прясно, ако не е прясно изпечено като кафе Монтекристо! Ние печем всяка една партида кафе само при поръчка и няма място за съмнение относно свежестта на кафетата, които предлагаме. При нас, кафето не отлежава преди да бъде пакетирано, нито седи в склада или по рафтовете на магазините докато не бъде поръчано от клиент. Ние печем всяко кафе само при поръчка, като по този начин гарантираме, че клиентът ще получи най-прясно изпеченото кафе на пазара! Клиентите ни получават своите специални кафета в рамките на 72 часа след изпичането им и това е нашата гаранция за свежест.

Изпеченото кафе е нетрайна стока, точно като плодовете, зеленчуците или гурме хляба, който купувате. Кафето се намира в своя пик няколко дни след печене и точно това е моментът, в който искаме кафето ни да е във вашите ръце. Прясно изпеченото кафе се опакова веднага след като е изпечено, така че вие да можете да се насладите на цялото му богатството от вкусове и аромати. Ние пакетираме кафето в специални трислойни опаковки за кафе, с еднопосочна клапа за изпускане на отделения въглероден двуокис и херметически запечатваме опаковката, защото кислородът, светлината и влагата влияят негативно на прясно изпеченото кафе. Въпреки че използваме едни от най-висококачествените опаковки за кафе, които се използват също и от водещи американски фирми, нашата препоръка е кафето да бъде консумирано в рамките на 6 месеца след датата на изпичане (която е ясно отразена на всяка опаковка) или в рамките на седмица след разпечатване на опаковката.

Всичките кафета, които предлагаме са висококачествени кафета, сорт Арабика, с доказан произход и лесно проследими до самия производител – ферма или кооператив.

За качеството на зеленото кафе отговаря Анди, който започва своята професионална кариера в света на висококачествените кафета през 2005г. като част от екип, отговарящ за покупката и логистиката на зелено (сурово) кафе в американска фирма за търговия със зелено кафе. Това му позволява да пътува често до Централна и Южна Америка и да се среща и обменя опит с производители и износители на кафе. Като се започне от кафееното дърво и се премине през всички стъпки в обработването и подготовката на едно специално кафе за износ, и се продължи с хеджиране (hedging), логистика, внос, печене – няма нещо, което да не знаем или да не можем в търговията с висококачествените кафета. Той самият казва с усмивка на лице, че Латинска Америка е негов втори дом (и това е наистина така – при едно от пътуванията си до Южна Америка той среща бъдещата си съпруга).

Специално кафе

Много фирми в България претендират, че предлагат най-висококачествените кафета на пазара, но в действителност много малко го правят. В Монтекристо Кофи Къмпани, Анди е човекът който лично пътува и се среща с нашите производители на кафе и се уверява, че зеленото кафе, което купуваме е с възможно най-високото качество. Благодарение на натрупания опит и изградени лични приятелства с производители, ние можем да ви предложим най-висококачествените кафета. Ако е специално кафе, нека то да е прясно изпечено от нас!

Добре дошли в истинския свят на специалните кафета | Welcome to the real world of the specialty coffees | Bienvenidos al mundo real de cafés especiales!