Posted on

Кафе Етиопия Иргачеф Кочере Коре – Кафе за специалните моменти

Обиколете света на специалните кафета с Montecristo Coffee! Не е необходимо да опаковате куфарите или да мислите за самолетни билети и хотели. Всичко от което се нуждаете е вашата любима чаша за кафе и удобството на вашия дом или офис и ни оставете да ви подонесем екзотични вкусове от всички краища на света във вашата чаша за кафе!

[ap_spacing spacing_height=“10px“]

[ap_spacing spacing_height=“10px“]
Събота, 11.11.2017 г.
След като обиколихме някои от най-отличителните дестинации в Латинска Америка, се прехвърляме на континента Африка. Този регион е древният дом на всички кафета Арабика и първата ни дестинация е Етиопия.
[ap_spacing spacing_height=“10px“]
ЕТИОПИЯ ИРГАЧЕФ КОЧЕРЕ КОРЕ

Кафе за специалните моменти

Кочере е микро-регион, разположен югозападно от град Иргачеф и в близост до селцето Ch’elelek’tu. Кафетата от този микро-регион са едни от най-фините в света, а тази партида идва от малки фамилни ферми в общността Коре кебеле на Кочере.

Коре кебеле се намира на около 25 километра от центъра на град Иргачеф. За любителите на географията, Коре е местността или т.нар. kebele – селцето, където това кафе е отгледано и обработено. От своя страна, Коре се намира в Кочере (Kochere), което е дистрикт или woreda в рамките на региона Иргачеф (Yirgacheffe).

Комбинацията от голяма надморска височина и киселинни, богати на желязо почви създават идеалните условия за отглеждането на кафе с характерните за Иргачеф яркост и флорални нотки. Кафето в Кочере Коре се отглежда под сянката на тропическите дървета и фермерите тук отглеждат своите наследствени етиопски сортове кафе без да използват изкуствени торове. Почти всички кафета, които се отглеждат в Етиопия са по подразбиране органични, независимо дали имат сертификат за това или не.

Тази партида кафе Етиопия Иргачеф Кочере Коре е обработена по натуралния метод, което означава, че след беритба, узрелите кафеени черешки се оставят да изсъхнат на слънце върху повдигнати африкански легла за около 21 дни, в зависимист от времето. Докато съхнат, те се обръщат многократно, за да се гарантира равномерно изсушаване. През този период, захарите и вкусовете от плода преминават в самите зърна и това придава сладост, както и наситени, плодови и флорални нотки в чашката.

В чашката на това кафе ще откриете изключителен аромат на плодове и цветя, с нотки на лимон, костилкови плодове и сладък лешник, продължителен и наситен послевкус с приятна цитрусова киселинност.

Поръчайте сега кафе ЕТИОПИЯ ИРГАЧЕФ КОЧЕРЕ КОРЕ и ще получите 10% отстъпка използвайки промо код ETHIOPIA2017. Промоцията е валидна до 19.11.2017, включително. Насладете се на прясно изпечено кафе, специално за вас!