Posted on Leave a comment

НОВИ МИКРО-ПАРТИДИ от БУРУНДИ

Съставени от сортовете червен Бурбон и Мибиризи, тези партиди идват от станцията Гатерама, която е разположена в Бугендана, провинция Гитега. Кафетата от тази станция толкова ни впечатлиха, че закупихме две от микро-партидите.

⚜️ Микро-партида # 1381 е характерна с плътно тяло, подчертана цитрусова киселинност и продължителен, кремав послевкус. Като цяло, кафето е много добре балансирано с нотки на касис, млечен шоколад, цитрусови (мандарина/танжерина, потокал) и тропически плодове.

⚜️ Микро-партида # 1382 има плътно, сочно тяло и добре балансиран вкус с нотки на касис и къпина, какао/шоколад, сладък цитрус (мандарина/клементина), мед, карамел, жасмин и цвят от портокал. Продължителен и сладък послевкус с нотки на бери и деликатна (лека) цитрусова киселинност.

Най-комплексните фини вина рядко имат повече от 250 молекулни съединения, допринасящи за техните забележителни букети. За сравнение, процеса на изпичане на едно специално кафе може да доведе до създаването на над 800 вкусови и ароматни съединения. Кафето е напитка с невероятно богатство и елегантна сложност и оставаме на вас да откриете сами за себе си разликите и комплексността на тези две микро-партиди.

  • Произход: Бурунди
  • Регион: Гитега, Бугендана, с. Гатерама
  • Производител: Агахоре – кооператив от 628 индивидуални малки фамилни ферми, обработено в станция Гатерама
  • GPS координати: 3°13’00.4″S, 29°55’15.5″E
  • Надморска височина: 1,520 – 1,850 м.н.в.
  • Сорт: 100% Арабика | Bourbon, Mibirizi
  • Процес на обработка: Мокър метод, двойна ферментация, изсушаване върху африкански легла

Прясно изпечена 100% специална Арабика с гарантиран произход и качество. ⚜️

#stillroasting #freshfromtheroastery #freshlyroasted #handcrafted #specialtycoffee #specialtycoffeeroasters #thirdwave #roastmaster #3rdwave #coffeelovers #loveBurundi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.