Posted on

Кафе Суматра Гайо Хайлендс – Екзотични вкусове от далечния изток

Обиколете света на специалните кафета с Montecristo Coffee! Не е необходимо да опаковате куфарите или да мислите за самолетни билети и хотели. Всичко от което се нуждаете е вашата любима чаша за кафе и удобството на вашия дом или офис и ни оставете да ви подонесем екзотични вкусове от всички краища на света във вашата чаша за кафе!

[ap_spacing spacing_height=“10px“]

[ap_spacing spacing_height=“10px“]
Събота, 25.11.2017 г.
Отправяме се към последната дестинация от нашето 8 седмично пътешествие в света на специалните кафета – митичният остров Суматра. Тази партида специално кафе идва до нас благодарение на 282 жени-производители на кафе от планинския регион Гайо, Суматра, и е част от програма за подпомагане на жените-фермери в света на кафето.
[ap_spacing spacing_height=“10px“]
СУМАТРА ГАЙО ХАЙЛЕНДС

Екзотични вкусове от далечния изток

Със своите великолепни пейзажи, над 17,000 острова и приблизително 100 вулкана, Индонезия е един калейдоскоп от различни култури, хора, животни, растения, изкуство и кулинария. Индонезия има богата история в отглеждането на кафе и е един от най-старите производители в света. Вулканичната почвата е богата на хранителни вещества и минерали и е идеална за отглеждане на кафе. Въпреки, че сортът Арабика представлява малък процент от общото производството на кафе в Индонезия, тя се счита за една от най-добрите Арабики в света и е ценена заради своя богат вкус, плътно тяло, продължителен завършек и нежна киселинност.

Разположен върху Тихоокеанският огнен кръг и пресичащ екватора, о.Суматра се радва на красиви планини, богати вулканични почви и многобройни микро-климати, които са благоприятни за отглеждането и производството на специални кафета. В северната част на Ачех, сгушен в хълмовете около Такенгон, се намира “Гайо” – район, в който се отглежда кафе, което ще накара сърцето на всеки любител да започне да бие по-бързо. Кафето от района на Гайо се отличава със своето плътно тяло и богат вкус, а пиенето на чаша кафе от този регион ще ви накара да се усмихнете със задоволство! Кафето тук се превърнало в неразделна част от прехраната, страстта и културата на хората. Коренното население на Гайо, със свой собствен език и традиция, са истински хора на кафето – те мислят, дишат и живеят за кафето.

Тази партида специално кафе е резултат от труда на 282-ма производители на кафе, като всичките те са жени. Всяка една от тези жени притежава или управлява ферма за кафе със средна площ от 1.5 хектара. Когато посетите една от многобройните малки семейни ферми и се огледате наоколо, ще останете впечатлени от пищните пейзажи и зелени полета, заобиколени от вулкани на хоризонта. Кафето се отглежда на стръмни склонове, които ще ви накарат да зачудите как фермерите успяват да оберат черешките. Докато дните са слънчеви и топли, нощите са доста студени, което осигурява идеален климат за отглеждане на кафе. Комбинацията от голяма надморска височина, почва и температура създава среда, която благоприятства за оптималното узряване на плодовете и развитието на сложни вкусове в чашката.

В чашката на това кафе ще откриете наситен аромат и богат вкус с подчертани нотки на бери и манго, портокалов цвят, медена сладостКремообразно, балансирано тялоприятна киселинност и продължителен послевкус със сладки нотки.

Поръчайте сега кафе СУМАТРА ГАЙО ХАЙЛЕНДС и ще получите 10% отстъпка използвайки промо код SUMATRA2017. Промоцията е валидна до 03.12.2017, включително. Насладете се на прясно изпечено кафе, специално за вас!