Posted on

Кафе Коста Рика Таразу | Ла Канделийа Естейт – Специално кафе, отгледано под сянката на Лос Сантос

Обиколете света на специалните кафета с Montecristo Coffee! Не е необходимо да опаковате куфарите или да мислите за самолетни билети и хотели. Всичко от което се нуждаете е вашата любима чаша за кафе и удобството на вашия дом или офис и ни оставете да ви подонесем екзотични вкусове от всички краища на света във вашата чаша за кафе!

[ap_spacing spacing_height=“10px“]

[ap_spacing spacing_height=“10px“]
Събота, 28.10.2017 г.
Пътешествието в света на специалните кафета ни отвежда до Коста Рика – една истинска кафе република.
[ap_spacing spacing_height=“10px“]
КОСТА РИКА ТАРАЗУ | ЛА КАНДЕЛИЙА ЕСТЕЙТ

Специално кафе, отгледано под сянката на Лос Сантос

Коста Рика е една сравнително малка страна, намираща се в Централна Америка и разположена между Панама и Никарагуа. По големина, тя е наполовината на България.

Голяма част от икономиката на страната се гради на отглеждането, обработването и износа на кафе. В Коста Рика се отглежда само кафе Арабика – отглеждането на кафе Робуста дори е забранено със закон. Коста Рика има 8 отличителни кафе региона, като всеки един е със свой собствен микроклимат (а някои от регионите имат дори по няколко различни микроклимата). Спокойно може да се каже, че Коста Рика е една истинска Кафе Република!

В средата на XIX век, жители на Central Valley мигрирали към югоизточните части на страната, позната днес като Лос Сантос, в превод „Светците“, защото повечето от районите носят имена на светци. Там се намира и кафе региона Таразу (Tarrazú).

Таразу е една прекрасна долина, разположена високо в планините Таламанка в югозападната част на Коста Рика. Регионът съчетава спираща дъха природа и великолепно кафе с богата история и традиция. Таразу е фермерска общност, известна в целия свят със своите традиционни ценности и лидерство в отглеждането на фини кафета. Тази планинска долина също така се откроява със своята природна красота и богатство на ресурси. Величествени планини, живописни гори, хълмове и зелена долина характеризират пейзажа и предоставят един променящ се калейдоскоп на красотата, както през сухия, така и през дъждовния сезон.

Ла Канделийа Естейт се намира в близост до селцето Ла Сабана, на южния бряг на река Пирис и на около 2 км западно от центъра на град Сан Маркос де Таразу. Фермата е разположена върху възвишението между река Пирис и малко поточе. Ла Канделийа Естейт обединява 9 по-малки ферми, като всяка една се обработва от деветте братя и сестри на фамилията Санчес. Тази ферма, или по-скоро естейт, се състои от около 70 акра (28 хектара) земя, засадена с кафе и има две основни къщи, склад, бенефисио за обработване на кафе и тераси за сушене на кафе (patios de café), които се намират точно в центъра на фермата. Фермата се намира на тихо, отворено място с надморска височина между 1450 и 1700 метра и далеч от силно натоварения път, който свързва Сан Маркос със Сан Лоренцо. Основните сортове, които се отглеждат са Катура и Катуай, но също така има и Гейша, SL28 и Типика. Само напълно узрелите кафеени черешки се берат на ръка, обработват, изсушават и класифицират за качество по старите методи, които се използват в региона Таразу.

В чашката на Коста Рика Таразу – Ла Кенделийа Естейт ще откриете наситен аромат, кремообразно тяло, комплексен вкус с нотки на карамел, портокал и шоколад, сладък послевкус с приятна плодова киселинност.

Поръчайте сега кафе КОСТА РИКА ТАРАЗУ | ЛА КАНДЕЛИЙА ЕСТЕЙТ и ще получите 10% отстъпка използвайки промо код COSTARICA2017. Промоцията е валидна до 05.11.2017, включително. Насладете се на прясно изпечено кафе, специално за вас!