Posted on

Кафе Колумбия Хуила Рио Негро | Микро-лот Жълт Бурбон – Палитра от вкусове, събрани в една чаша кафе

Обиколете света на специалните кафета с Montecristo Coffee! Не е необходимо да опаковате куфарите или да мислите за самолетни билети и хотели. Всичко от което се нуждаете е вашата любима чаша за кафе и удобството на вашия дом или офис и ни оставете да ви подонесем екзотични вкусове от всички краища на света във вашата чаша за кафе!

[ap_spacing spacing_height=“10px“]

[ap_spacing spacing_height=“10px“]
Събота, 04.11.2017 г.
Следващата ни дестинация е Колумбия и нейните великолепни кафета. За разлика от Испанските конкистадори, ние открихме „Ел Дорадо“ в отдалеченото планинско селце Рио Негро, департамент Хуила. Плодовете на този сорт Бурбон са жълти като злато, а вкусът е неповторим.
[ap_spacing spacing_height=“10px“]
КОЛУМБИЯ ХУИЛА РИО НЕГРО | МИКРО-ЛОТ ЖЪЛТ БУРБОН

Палитра от вкусове, събрани в една чаша кафе

Трудно е да си представим света на кафето, още по-малко света на специалните single-origins, без да включим кафетата от Колумбия.

Колумбия е земя на крайностите. С огромни дъждовни гори, разгърнати савани, високи планини и 2900 километра брегова линия на два океана – тази екваториална страна е едно от най-биологично разнообразните места на Земята.

Въпреки че има някои обединяващи характеристики във вкуса и аромата на колумбийските кафета, тези кафета все пак се различават в своя вкусов профил едно от друго, благодарение на голямото разнообразие от микроклимати и начини на обработка.

Департаментът Хуила се намира в югозападната част на Колумбия, сгушен високо в планинските склоновете на Андите и в близост до вулкана Невадо дел Хуила. Привилегирован с климат и почви, кафето в този регион се отглежда сред плодородни долини и снежни вулкани, в земи богати на хранителни вечества. Постоянно награждавани в състезанията Cup of Excellence, кафетата от Хуила са характерни с плътно тяло и сиропена структура, подчертани плодови нотки и приятна киселинност.

Рио Негро е отдалечено селце, разположено в планинските хълмовете на област Икира, департамент Хуила. Средното фермерско семейство от този район се състои от около пет члена и обикновенно наети работници не се използват. Всяка година, фермерските семейства работят заедно, за да съберат и обработят реколтата си. В продължение на много години, Рио Негро се е превърнало в едно традиционно фермерско селце, където месните фермери на кафе са наследили практиките от своите предци и всяка година въвеждат нещо ново по отношение на отглеждането на кафе, събирането на реколтата и обработката.

Тази партида специално селектиран 100% Жълт Бурбон идва от десет малки фамилни ферми, които са разположени високо в планинските хълмове обграждащи селцето Рио Негро, област Икира, департамент Хуила. Сортът жълт Бурбон е естествена кръстоска между сортовете червен Бурбон и Амарело де Ботакуто, който е класифициран като сорт Типика с жълти плодове. Бурбонът е ценен заради своя изключителен вкусов профил: сладък, сложен и деликатен – това е „Пино Ноарът“ сред кафетата.

В чашката на това кафе ще усетите богат аромат и сладък вкус. Нотки на тропически плодове, стафиди, добре узрели сливи и бяло грозде. Приятна цитрусова киселинност и кремообразно тяло. Продължителен послевкус със сладки нотки на тропически плодове и кафява захар.

Поръчайте сега кафе КОЛУМБИЯ ХУИЛА РИО НЕГРО | МИКРО-ЛОТ ЖЪЛТ БУРБОН и ще получите 10% отстъпка използвайки промо код COLOMBIA2017. Промоцията е валидна до 12.11.2017, включително. Насладете се на прясно изпечено кафе, специално за вас!