Posted on

Кафе Мексико Оахака – Черното злато от Плума Хидалго

Обиколете света на специалните кафета с Montecristo Coffee! Не е необходимо да опаковате куфарите или да мислите за самолетни билети и хотели. Всичко от което се нуждаете е вашата любима чаша за кафе и удобството на вашия дом или офис и ни оставете да ви подонесем екзотични вкусове от всички краища на света във вашата чаша за кафе!

[ap_spacing spacing_height=“10px“]

[ap_spacing spacing_height=“10px“]
Събота, 07.10.2017 г.
От днес започва седмицата на Мексико… Bienvenido a Mexico!
[ap_spacing spacing_height=“10px“]
MEXICO SHG OAXACA

Черното злато от Плума Хидалго

Плума Хидалго е малко планинско селце, разположено в областта Сиера Мадре на щата Оаксака. Това спокойно селце е разположено в облаците и се извисява над Тихия океан на височина от 1350 метра над морското равнище, а района около селцето е известен със своето висококачествено кафе Плума.

Според легендата селцето Плума Хидалго е получило името си, когато една от основните фигури в борбата за независимост на Мексико Мигел Хидалго и Костийа е загубил емблематичното си перо (на испански „pluma„). Днес, на върха на Плума Хидалго, такова „перо“ често може да се види под формата на облак.

Плума Хидалго е известен като меката на кафето в Мексико. Буйната тропическа растителност, която заобикаля това магическо високопланинско селце осигурява перфектни условия за производство на една отличителна Арабика. Кафето Плума Оахака се отличава с богат аромат и вкус.