Posted on

Кафе Гватемала Сан Педро Некта – Huehuetenango – “място на предците”

Обиколете света на специалните кафета с Montecristo Coffee! Не е необходимо да опаковате куфарите или да мислите за самолетни билети и хотели. Всичко от което се нуждаете е вашата любима чаша за кафе и удобството на вашия дом или офис и ни оставете да ви подонесем екзотични вкусове от всички краища на света във вашата чаша за кафе!

[ap_spacing spacing_height=“10px“]

[ap_spacing spacing_height=“10px“]
Събота, 14.10.2017 г.
От днес започва седмицата на… Гватемала!
[ap_spacing spacing_height=“10px“]
ГВАТЕМАЛА САН ПЕДРО НЕКТА | WOMEN COFFEE PRODUCERS

Huehuetenango – „място на предците“

Името “Гватемала” идва от древния език Нахуатъл и означава “място на много дървета”, а „Уеуетенанго“ означава „място на предците“ (референция към цивилизацията на Маите).

През 1773 г., Йезуитските свещеници пренасят кафето в Гватемала и неслучайно, тази Латиноамериканска страна се е превърнала в източник на едни от най-фините кафета в света. С планини, издигащи се над 4000 метра надморска височина, високопланинските части на Гватемала са подходящи за отглеждане на кафе Арабика с широка гама от вкусове.

Регионът Уеуетенанго е добре известен със своите великолепни кафета. Благодарение на своите разнообразни микроклимати, плодородна почва и местоположение, регионът произвежда едни от най-фините кафета в Централна Америка, които се характеризират с приятна киселинност и сладост напомняща тофи и ядки.

Тази партида идва от фермите на 51 жени-производители и е част от програма за подпомагане на жените-фермери в света на кафето. Фермите са разположени в околностите на Сан Педро Некта, Уеуетенанго, и са средно с площ от 1.5 хектара. Преобладаващите сортове са Catuai, Bourbon, Pache и Catimor. Сан Педро Некта е една от зоните, които произвеждат най-доброто качество кафе в Уеуетенанго; неговите микроклимати и надморска височина варират от 1,400 до 1,900 метра и допринасят за кафе с отличен вкусов профил.

Поръчайте сега кафе ГВАТЕМАЛА САН ПЕДРО НЕКТА и ще получите 10% отстъпка използвайки промо код GUATEMALA2017. Промоцията е валидна до 21.10.2017. Насладете се на прясно изпечено кафе, специално за вас!