Posted on

Кафе Никарагуа Финка Ел Боске | Микро-лот Феликс – кафе от дъждовните гори на Нуева Сеговия

Обиколете света на специалните кафета с Montecristo Coffee! Не е необходимо да опаковате куфарите или да мислите за самолетни билети и хотели. Всичко от което се нуждаете е вашата любима чаша за кафе и удобството на вашия дом или офис и ни оставете да ви подонесем екзотични вкусове от всички краища на света във вашата чаша за кафе!

[ap_spacing spacing_height=“10px“]

[ap_spacing spacing_height=“10px“]
Събота, 21.10.2017 г.
Пътешествието ни в света на специалните кафета продължава с великолепните кафета на Никарагуа.
[ap_spacing spacing_height=“10px“]
НИКАРАГУА ФИНКА ЕЛ БОСКЕ | МИКРО-ЛОТ ФЕЛИКС

Кафе от дъждовните гори на Нуева Сеговия

Кафе НикарагуаНикарагуа е разположена в Централна Америка, между Хондурас на север и Коста Рика на юг. На изток граничи с Карибско море, а на запад със северния Пасифик. Климата е тропически в низините и прохладен във високопланинските части. Почвата е вуканична и богата на минерали и хранителни вечества.

Никарагуа има три основни региона за отглеждане на кафе, като всичките са в северната част на страната. Най-големият по производство е Jinotega, следван от Matagalpa, а на трето мясно е Nueva Segovia, който в сравнение с първите два е много по-малък в производствено отношение, но не и в качеството на произведеното кафе.

Нуева Сеговия е регион с унилкални микро-климати, които произвеждат едни от най-фините кафета в Никарагуа, а Финка Ел Боске е пример за това. Тя е собственост на Хулио Пералта и е една от седемте ферми на фамилията Пералта.

Ферма (финка) Ел Боске е разположена високо в планинските склонове на Кордилера Дипилто-Джалапа – в местността Баюнкун, област Сан Фернандо, Нуева Сеговия и в непосредствена блозост до границата с Хондурас. Със своите 1,250 – 1,560 метра надморска височина, Финка Ел Боске е една от най-високо разположените ферми за кафе в Никарагуа. Фермата е разделена на парцели (Феликс, Ортез, др.), които са засадени с различни сортове кафе Арабика, включително червен и жълт Катуаи, Катура, Пакамара и Ява, които растат под сенките на бананови палми и дървета инга. Благодарение на банановите палми, почвата е богата на калий, който е важен за подхранването на кафеените дръвчета. Годишните валежи са около 1800 милиметра, а средните годишни температури са между 13°C и 27°C. Kлиматът се характеризира с топли дни и прохладни нощи, а това от своя страна води до по-бавното узряване на кафеените черешки. Тези фактори, заедно с наследената страст и отдаденост на Хулио за отглеждането на изключително кафе, се съчетават, за да се произведат едни оживени, ярки и сложни ароматни нюанси в чашката.

Микро-лот „Феликс” е вкусен натурално обработен червен Катуай от парцел Феликс, който е разположен на 1,413 метра надморска височина. Това е едно великолепно кафе, което притежава типичните характеристики на натуралните кафета. В чашката на микро-лот “Феликс” ще откриете подчертан плодов вкус с нотки на маракуя/пешън фрут, боровинки, тамаринд и какао, а при еспресо ще усетите приятна сладост.

Поръчайте сега кафе НИКАРАГУА ФИНКА ЕЛ БОСКЕ | МИКРО-ЛОТ ФЕЛИКС и ще получите 10% отстъпка използвайки промо код NICARAGUA2017. Промоцията е валидна до 29.10.2017, включително (или до изчерпване на количествата). Насладете се на прясно изпечено кафе, специално за вас!